HRVATSKI NOGOMETAŠI

Modrić: Zazvonio je telefon, pitao sam ženu što da radim i rasplakao se

Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA MODRIĆ postao je prvi dobitnik Zlatne lopte (od 1995. i promjene propozicija nagrade) koji nije nominiran u idućem izboru. Ali France Football, koji dodjeljuje najprestižniju individualnu nogometnu nagradu, bez obzira na to napravio je intervju s čovjekom koji je prekinuo "dodavanje" Messija i Cristiana Ronalda Zlatnom loptom.

Modrić je otkrio gdje je bio kada je saznao da je osvojio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. "Bio sam u Londonu sa ženom i sjedili smo u hotelskoj sobi kada sam vidio poziv s poznatog telefonskog broja, ali se nisam javio.

Rekao sam ženi: 'Zove me urednik France Footballa, što da radim?' Bio sam tako uzbuđen jer su me nešto ranije obavijestili da će me tih dana nazvati ako budem pobjednik. Kada sam shvatio tko me zove, bio sam previše nervozan i nisam se želio javiti odmah, nego pripremiti odgovor koji ću dati." 

Slijedio je novi poziv. "Ovaj put sam se javio, a glas s druge strane rekao mi je da sam osvojio Zlatnu loptu. Ostao sam šokiran. Nisam bio siguran što se događa ni gdje sam. Bio je to nevjerojatan osjećaj i počeo sam plakati. Bio je to predivan trenutak koji nikada neću zaboraviti."

Pročitajte više