RUKOMETNI EURO

"Moja domovina" i četiri tisuće Hrvata koji su napravili spektakl u Grazu

Foto: Index, Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA je rukometni Euro otvorila pobjedom protiv Crne Gore u Grazu

Izabranici Line Červara s 27:21 nadigrali su Crnogorce i pobjedom startali natjecanje u skupini A. 

Veliku podršku s tribina imali su rukometaši. Dvoranu Stadthalle okupiralo je preko četiri tisuće navijača koji su došli iz svih dijelova Hrvatske. Navijači su priredili fantastičnu atmosferu na tribinama i neumorno navijali cijelo vrijeme.

*U Grazu ste i bodrite Hrvatsku? Pošaljite nam navijačke fotografije i videa na Index Sport Fejs ili na index@desk.hr

Uživo ste atmosferu iz Graza mogli pratiti na Index Sportu.

22.00 Navijači su prvu pobjedu Hrvatske na Euru proslavili pjesmom "Moja domovina".

21.45 "Zovi, samo zovi...", nova je u nizu navijačkih pjesama koje se mogu čuti s tribina Stadthalle dvorane u Grazu. Hrvatski navijači potpuno su izdominirali.

21.25 Hrvatska se odlijepila od Crne Gore na dva razlike (16:14), a tribine su zaorile: "Vukovar, Vukovar!"

21.05 Prošlo je pola sata igre u Grazu, vrlo izjednačena utakmica u kojoj je Crna Gora otišla na odmor s minimalnom prednosti 13:12. Hrvatski navijači s tribina traže pobjedu izabranika Line Červara. "Mi, Hrvati!" i "Hoćemo pobjedu!" ori se s tribina Stadthalle dvorane.

20.45 Počela je utakmica! Gotovo cijelu dvoranu okupirali su hrvatski navijači. Od početka se ori "U boj, u boj!" i samo se Hrvati čuju s tribina Stadthalle dvorane.

20.00 Luka Stepančić, jedini desni vanjski u reprezentaciji, također je poslao poruku prije početka Eura.

19.45 I hrvatski reprezentativci vas pozivaju da dođete navijati za Hrvatsku! Cimeri Željko Musa i Marino Marić pripremili su posebnu poruku.

19.30 Naš reporter nam javlja da ga je već nekoliko ljudi pitalo ima li ulaznicu. Kažu navijači koji nude ulaznice na crno da se cijene kreću od 30 do 50 eura.

18.30 Navijači iz cijele Hrvatske došli su u Graz bodriti rukometaše! Prelog, Ludbreg, Ogulin, Dubrovnik... Transparenti se postavljaju po tribinama iako su do početka preostala još dva sata. Dio ih je stigao i iz BiH, iz Viteza i Bugojna.

Hrvati ništa ne žele prepustiti slučaju. Očekuje se preko četiri tisuće hrvatskih navijača.

18.00 Još su dva i pol sata do utakmice. Sve više navijača pristiže u dvoranu Stadthalle. Očekuje se velika podrška hrvatskim rukometašima na otvaranju Eura. Preostalo je još malo ulaznica u prodaji, manje od stotinjak.

17.30 Ovako izgleda dvorana u kojoj Hrvatska večeras igra.

17.00 Iako je još nešto više od tri sata do utakmice, hrvatski navijači već pomalo počinju puniti dvoranu u Grazu. Kako nam javlja naš reporter iz Austrije, ostalo je još manje od stotinjak ulaznica u prodaji.

16.00 Nešto više od četiri sata do utakmice. Naš reporter Josip Bilić iz Graza prošao je centrom grada i nije naišao na hrvatske navijače. Oko sedam tisuća Hrvata živi u Grazu, a vjerojatno većina njih dolazi izravno u dvoranu na utakmicu.

15.30 Rukometaši mogu očekivati ogromnu podršku hrvatskih navijača. Ostalo je još stotinjak ulaznica.

Standings provided by Sofascore LiveScore

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više