Monacu sezonu spašava 36-godišnji stoper koji je majstor slobodnjaka

Foto: Twitter/ASMonaco

NAKON 13 godina brazilski stoper Naldo napustio je njemačku Bundesligu. Nova stanica u karijeri neuništivog Brazilca i prekaljenog veterana je Monaco.

Klub iz Kneževine u četvrtak je i službeno potvrdio dovođenje 36-godišnjeg stopera iz Schalkea. Naldo je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine i odmah počeo s treninzima u novom klubu.

Subašićev klub nada se da će mu Brazilac pomoći u izlasku iz vrlo neugodne situacije. Monaco je ove sezone u 18 kola upisao samo tri pobjede i nalazi se u zoni ispadanja, na predzadnjem mjestu s tek 13 osvojenih bodova.

Već u silaznoj putanji zatekao ih je Thierry Henry, bivša legenda kluba iz Kneževine koji je preuzeo u listopadu 2018. godine.

Izuzev Naldovog bogatog iskustva u obrani, svakako će im dobro doći i njegov sjajan učinak u igri prema naprijed. Naime, Brazilac je poznat po dobrom izvođenju slobodnih udaraca te se često u karijeri nalazio u situacijama postizanja pogodaka, što nije uobičajeno za stopere.

Lani je za Schalke zabio sedam golova, uključujući i prekrasan zgoditak protiv Borussije Dortmund, koji je iza golova Lewandowskog i Jamesa Rodrigueza pobrao nagradu trećeg najljepšeg u sezoni. Pamti se i njegov pogodak iz sezone 2015./16. kada je izbacio Manchester United iz Lige prvaka. Tada je u dresu Wolfsburga bio dvostruki strijelac protiv Crvenih vragova te ih izbacio u Europa ligu. United je tada vodio Louis Van Gaal.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više