regija

"Mourinho je pao u nesvijest kad je čuo da sam postao trener Zvezde"

Foto: Getty Images

DEJAN STANKOVIĆ postao je novi trener Crvene zvezde, a u subotu je predstavljen pred velikim brojem novinara.

"Zahvalio bih se klubu, legendama, navijačima što sam ponovno ovdje. Zvezda me prije mnogo godina poslala u misiju da se vratim u Zvezdu. Bavio sam se nogometom 20 godina i nikada nisam vidio da jedan trener s osmijehom dočekuje drugog", kazao je Stanković koji je na klupi prvaka Srbije zamijenio Vladana Milojevića.

"Kažete da nemam iskustva u nogometu, ja sam za ta dva sata dobio toliko iskustva od Milojevića i hvala mu još jednom. Hvala, Miloje, hvala što si mi utabao stazu. Otišao si kao veliki gospodin, dao si mi šansu da sa svima vama napravim nešto veliko."

Milojević je ostavio Stankoviću momčad na uvjerljivo prvom mjestu srpske lige. Na polovici sezone Zvezda vodi s 11 bodova ispred Partizana. 

"Obećavam da ću se boriti kao lav", kazao je Stanković pa otkrio zanimljivost.

"Jose je pao u nesvijest. Rekao mi je: 'Deki, ti?' Poželio mi je mnogo sreće", dodaje novi trener Zvezde.

Stanković je veliki prijatelj sa Savom Miloševićem, trenerom Partizana, ali istaknuo je da na derbijima tog prijateljstva neće biti.

"Mi smo prijatelji, ali tijekom derbija to sigurno nećemo biti. Drago mi je zbog njega", jasan je bio novi trener srpskog prvaka.

Podsjetimo, Stanković je igračku karijeru završio 2013. godine u Interu, a ovo će mu biti prvi angažman kao glavnom treneru. Do sada je bio pomoćni trener u Udineseu tijekom 2014./15.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više