LIGE PETICE

Mourinho: Nitko u Europi nema to što ima Tottenham

Foto: Facebook

JOSE MOURINHO jutros je postavljen za trenera Tottenhama nakon što je samo nekoliko sati ranije klub s te pozicije smijenio Mauricija Pochettina. Argentinac je pet i pol godina trenirao londonsku momčad, a sada je zbog loših rezultata u novoj sezoni Premiershipa dobio otkaz.

Mourinho je nakon gotovo godinu dana bez posla prigrlio priliku da se vrati u engleski nogomet, a danas je dao i prvi intervju od dolaska na klupu Tottenhama.

"Ne mogu biti sretniji, a da nisam sretan kao što trenutno jesam, ne bih ni bio ovdje. Što mogu obećati? Strast prema poslu, ali i strast prema svom klubu. Privilegija je kada trener dođe u klub i osjeti se tako sretnim zbog ekipe koju će imati na raspolaganju", rekao je Mourinho pa je nastavio:

"Ovo nisu riječi trenutka, ovo nisu riječi mene kao trenera Tottenhama. Ovo su riječi koje ponavljam posljednjih tri, četiri, pet godina, čak i kao protivnik - igrati protiv Tottenhama na White Hart Laneu je uvijek bilo teško, ali prelijepo. Bilo je to jedno od mjesta na koja sam dolazio sa strašću u sebi, ali i poštovanjem."

"Uvijek sam govorio o potencijalu ovog kluba, o kvaliteti igrača, o sjajnom poslu koji je klub radio. Zaista mi se sviđa ova ekipa i to što se klub okreće mladim igračima. Ne postoji trener na svijetu koji ne voli koristiti mlade igrače i pomagati im u razvoju. Ne postoji nijedan. Problem je što nekad dođete u klub u kojem se ne radi dovoljno dobar posao na nivoima ispod vašeg, ne stvaraju se igrači. Kad pogledate našu povijest, vi vidite da akademija uvijek daje mlade talente koji su potrebni prvoj momčadi. Naravno da jedva čekam raditi s takvim profilom igrača", istaknuo je Portugalac.

Zadovoljan je onime što ga je dočekalo

Mourinho je impresioniran i infrastrukturom koju Tottenham posjeduje, a posebno ga je oduševio novoizgrađeni stadion.

"Kad kažete da je Tottenhamov stadion lijep, skromni ste. Morate reći da je to najbolji stadion na svijetu. Zaista mislim da je tako. Trening-kompleks nema premca. Možda se može usporediti tek s nekima u Americi. Nijedan europski nogometni trening-kamp se ne može usporediti s ovim, bez obzira na nivo kluba, a bio sam na većini najboljih mjesta. Mislim da je to nešto što nas mora činiti jako, jako ponosnima", kaže novi trener Tottenhama pa dodaje:

"Ali ne samo to, uvjeti za rad su jednostavno nevjerojatni. Kad je u pitanju Premier liga, mislim da smo svjesni pozicije na kojoj se nalazimo, ali i znamo da tu ne pripadamo. Trebamo ići utakmicu po utakmicu. Moramo željeti pobjeđivati svaku utakmicu, sve dok ne dođemo do zadnje. Na kraju sezone ćemo vidjeti gdje smo i znam da ćemo biti u drugačijoj poziciji nego što je to sada slučaj", zaključio je Mourinho.

 

Pročitajte više