Mourinho o branjenju Stankovića: Deki mi ne treba zahvaljivati

TRENUTAK u kojem Jose Mourinho ustaje s klupe i podiže ruku prema navijačima Rome dajući im do znanja da prekinu rasistički vrijeđati Sampdorijinog trenera Dejana Stankovića vrlo je brzo postao viralan. Zašto je stao u obranu čovjeka kojeg je vodio do trostruke krune u Interovoj sezoni iz snova 2009./2010., Mourinho je objasnio u razgovoru nakon utakmice.

Podsjetimo, sve se dogodilo na Olimpicu tijekom susreta u kojem je Roma ugostila i pobijedila Sampdoriju 3:0. Romini navijači zamjerili su Stankoviću, inače nekoć i igraču mrskog im Lazija, reakciju prema sucu na isključenje Kolumbijca Jeisona Murilla.

Mourinho: Slijedio sam instinkt

Romini navijači brzo su krenuli vikati mu "Cigane", rasističku uvredu koju najžešći pripadnici navijačkih skupina uobičajeno viču balkanskim trenerima i igračima. Mourinhova reakcija utihnula je tribine, a ovako je objasnio zašto je odlučio stati na Stankovićevu stranu:

"Dejan mi ne treba zahvaljivati. Mene su često i na puno načina vrijeđali pa sam izgradio zid koji me od toga štiti. Deki je napravio isto. On je sjajna osoba, ali bez obzira na sve, takvi povici nisu dobri za njegovu obitelj kod kuće. Slijedio sam instinkt. Deki je prijatelj, on je nedodirljiv."

Inače, srpski trener predzadnjeg kluba u Italiji ovako je sve prokomentirao: "Zahvalan sam Joseu, zato što ja to nisam čak ni primijetio, ali što se tiče skandiranja, ponosan sam na to što jesam. Ponosan sam što sam Cigan." 

 

Pročitajte više