Mourinho preveslao Hiddinka: Sahin igrao protiv Osasune, a ne može protiv Hrvatske!

"JOSE MOURINHO preveslao Guusa Hiddinka", naveliko pišu turski mediji. Razlog zašto su Turci poludjeli na Mourinha je podatak da je Nuri Sahin, u nedjelju (danas), odigrao 20 minuta za Real Madrid u visokoj pobjedi nad Osasunom 7:1, zamijenivši u 67. minuti Samira Khediru.

Ne bi ništa bilo sporno oko njegovog debija, da prošlog tjedna Mourinho nije poručio Hiddinku kako mobiliziranje Sahina za utakmicu protiv Hrvatske u dodatnima kvalifikacijama za EP 2012. godine nije pametno jer, kako je tada tvrdio Mourinho, Sahin još nije do kraja zaliječio ozljedu koja ga je spriječila da odavno debitira za "kraljevski klub".

Hiddink nije htio ulaziti u sukob s Mourinhom, Sahin je izostavljen s popisa za "akciju Hrvatska", a lukavac Jose mogao je odahnuti. "U klubu su dugo odgađali Sahinov povratak na teren, a kada je Hiddink objavio popis na kojem nije pisalo ime Realova igrača, na Santiago Bernabeu su bili presretni", piše Marca.com.

Mourinho: "Ako je na popisu onda može igrati"

"U posljednje vrijeme došlo je do trzavica na relaciji Hiddink - Mourinho. Hiddink je htio pozvati Sahina da nastupi za Tursku protiv Hrvatske u vrlo važnoj utakmici, međutim Mourinho je tvrdio kako je igrač ozlijeđen i da ne može igrati. Očigledno je u nedjelju promijenio mišljenje", piše deutsch-tuerkische-nachrichten.de, te nadodaje kako je Mourinho šokirao sve okupljene novinare kada je rekao kako je Sahin sasvim spreman za igru: "Ako je na popisu, a na popisu je, onda je spreman za igru", izjavio je Mou.

Prema pravilima UEFA Hiddink bi mogao koristiti Sahina protiv Hrvatske jedino ako je prije 14 dana poslao poziv igraču, a ako to nije učinio onda Sahin sigurno propušta utakmicu protiv "Bilić boysa". Ovim potezom Mourinha Bilić bi itekako mogao biti zahvalan Portugalcu, međutim, bez obzira igrao Sahin ili ne igrao, Hrvatsku u petak, 11. studenog, čeka pakleni posao u Istanbulu.

Pročitajte više