KORONAVIRUS U SPORTU

Mourinho razljutio gradonačelnika: "Što kad ovo vide djeca?"

Foto: EPA

FOTOGRAFIJE Josea Mourinha i trojice igrača Tottenhama koji treniraju u parku na udaljenosti manjoj od propisana dva metra proširile su se internetom.

"Razumijem da moji potezi nisu bili u skladu s vladinim protokolom koji kaže da smijemo biti u kontaktu samo s članovima vlastitog kućanstva. Važno je da svi odigramo svoju ulogu i slijedimo upute kako bismo podržali naše heroje u zdravstvenom sustavu i spasili živote", poručio je Mourinho nakon što su ga uhvatili na djelu.

"Sve naše igrače stalno podsjećamo da drže socijalnu distancu kad treniraju na otvorenom, a i dalje ćemo širiti tu poruku", nadodao je glasnogovornik Tottenhama.

Mourinho je snimljen s Tanguyem Ndombeleom, Davinsonom Sanchezom i Ryanom Sessegnonom u londonskom Hadley Commonu. Na treningu nisu bili na propisanoj udaljenosti.

Portugalski trener i njegovi igrači vjerojatno neće snositi posljedice, ali ovaj je slučaj razljutio londonskog gradonačelnika Sadiqa Khana.

"Brine me to što ljudi, posebno djeca, koji navijaju za Tottenham ili prate nogomet mogu vidjeti ove slike i pomisliti: 'Ako mogu oni, zašto ne bih mogao i ja?' Mislim da nema potrebe da se trenira tako blizu drugog igrača koji možda nosi virus. A ono što oni rade je nenamjerno potencijalno širenje virusa i to ne bi smjeli činiti", rekao je Khan u emisiji BBC Breakfast.

Pročitajte više