TRANSFERI

Mourinho traži zamjenu za Kanea. Ovo su tri najizglednije opcije

Foto: EPA

TOTTENHAM je nedavno potvrdio kako Harry Kane mora na operaciju zbog puknuća tetive u zadnjoj loži, a to znači da se na teren neće vraćati prije travnja. 

Velik dio sezone u Premiershipu odigrat će se u tom periodu i prava je sreća za Tottenhama što se ova ozljeda, kad se već morala dogoditi, dogodila sada dok traje prijelazni rok.

Tako su Levy i Mourinho već krenuli u potragu za novim napadačem koji će privremeno zamijeniti Kanea u vrhu napada, a kasnije mu raditi i konkurenciju. Izbor je pao na tri opcije iz dvije lige Petice.

Krzysztof Piatek

"BARUT je mokar, a pistolero puca samo ćorke", rečenica je kojom Calciomercato opisuje Krzysztofa Piateka koji igra svoju najslabiju sezonu u Serie A.

Prošle sezone, u svojoj prvoj sezoni u Italiji, Piatek je zabio 19 golova za Genou, a nakon što je u siječnju prešao u Milan zabio je 11 pogodaka za Rossonere, ukupno 30 u sezoni.

Jasno je, radi se o stroju za golove, nitko ne može slučajno zabiti 30 pogodaka u sezoni, ali i taj stroj mora proraditi. A taj trenutak se ove sezone još uvijek čeka i čini se da Milan više nema vremena. 

Rossoneri ga žele prodati, a Tottenham se čini kao klub koji bi mogao profitirati od te situacije. Talijanski mediji pišu da je Tottenham poslao ponudu za posudbu Piateka koju je Milan odbio, ali su onda odlučili podebljati ponudu pa su uz novac ponudili još Victora Vanyamu i Juana Foytha. 

Moussa Dembele

Francuski mediji pišu da je jedna od opcija napadač Olympique Lyona Moussa Dembele. Riječ je o 23-godišnjem Francuzu koji se u seniorski nogomet probio kroz Fulham 2016. godine prije nego što je otišao u Celtic, gdje je zapeo za oko brojnim europskim velikanima.

Za njegov razvoj ponajviše je zaslužan Brendan Rodgers, sadašnji trener Leicestera, a tada škotskog velikana, pod kojim je Dembele u 94 ligaška nastupa postigao čak 51 gol. To je bilo dovoljno da Lyon za njega 2018. godine plati nešto više od 20 milijuna eura.

Lyon neće tako lako pustiti svoj stroj za golove, ali nemoralnu ponudu ne može odbiti. Dembele nije stao i nastavio je zabijati i u Francuskoj. U 51 utakmici postigao je 25 golova za Lyon. Tottenham bi ga mogao dovesti, ali samo za odštetu veću od 40 milijuna eura, koliko je već Lyon odbio od Chelseaja. 

Victor Osimhen

Na skautskom radaru Tottenhama našao se i napadač Lillea, Nigerijac Victor Osimhen, javljaju francuski mediji. Ovaj 20-godišnji mladić jedno je od većih iznenađenja u Francuskoj ove sezone. U Lille je došao iz belgijskog Charleroia i ubrzo postao jednim od najboljih napadača lige. 

Reprezentativac Nigerije ranije je igrao za Wolfsburg, za koji je nastupio 12 puta, ali je onda prebačen na posudbu u Belgiju. U Charleroiu je postigao 20 golova i četiri asistencije prošle sezone, što je natjeralo Lille da ga plati 12 milijuna eura.

Za Osimhenov potpis bore se još i Barcelona, Manchester United, Leicester, Chelsea i Newcastle pa je on vjerojatno najnerealnija opcija od ove tri ponuđene. 
 

Pročitajte više