MOURINHOVA NEVJEROJATNA IZJAVA Ovako je opravdao ispadanje iz Lige prvaka

Screenshot: Youtube

JOSE MOURINHO debaklom je okončao nastup Uniteda u Ligi prvaka.

Nakon što je u prvoj utakmici osmine finala u Sevilli sačuvao 0:0 samo zahvaljujući briljantnom golmanu De Gei, na uzvratu na Old Traffordu začahurio je momčad valjda čekajući produžetke i penale.

Nije ih dočekao, jer rezervni napadač gostiju Wissam Ben Yedder za samo četiri minute, od 74. do 78. utišao je Kazalište snova, na kojem je Romelu Lukaku stigao samo ublažiti poraz za konačnih 1:2.
 
I dok je nakon golova gostiju na Old Traffordu vladao muk, veći dio ostatka utakmice kultni stadion zviždao je negledljivoj igri Mourinhove momčadi.
 
Nakon utakmice, Unitedova trenera pokopale su legende od Rija Ferdinanda do Paula Scholesa, a ionako ogorčene navijače, Posebni je do kraja razbjesnio nonšalantnim ponašanjem nakon velikog neuspjeha, kada je ispadanje iz LP-a prikazivao kao nešto sasvim normalno izjavom koja je previše čak i za njega:
 
"Znam da se ovo već događalo Manchester Unitedu jer na ovom stadionu uspijevao sam ga izbaciti iz LP-a kao trener Porta i Reala. Tako da ovo nije ništa novo tom klubu."

United je u dvije utakmice protiv Seville zabilježio samo četiri udarca na gol. Kriminalno malo za momčad koja je od Mourinhova dolaska 2016. na pojačanja potrošila 350 milijuna eura i kupila između ostalih Mkhitaryana, Pogbu, Lukakua, Matića, Sancheza i koja je već ranije imala Rashforda, Martiala, Lingarda. Namjerno u ovom kontekstu ne navodimo Ibrahimovića jer on je ozlijeđen.
 
Ali Mourinho opomenut na ovaj sramotni pokazatelj njegove momčadi odgovara: "To je samo statistika."
 
Teško da će se netko složiti i s ovim njegovim stavom nakon ispadanja od Seville: "Uopće nismo igrali loše, počeli smo pozitivno. Imali smo inicijativu, ali kasnije nam je Sevilla sakrila loptu. Jako su dobra momčad iako ne stvaraju puno prilika. Dali smo sve od sebe, pokušavali i izgubili. I to je nogomet."
 
United je pod Mourinhom već ranije ispao iz Liga kupa, dok u Premier League za vodećim gradskim rivalom Cityjem zaostaje 16 bodova. Jedina nada za trofej ove sezone mu je FA Kup. Tamo ga u četvrtfinalu čeka Brighton:
 
"Ne želim raditi dramu od ovog poraza. Nije ovo kraj svijeta. Ovo je nogomet i imamo novu utakmicu u subotu." poručio je Mou.

Pročitajte više