"Možda bih proigrao u NBA-u da me otac nije vodio gledati motorne pile satima"

Foto: Screenshot

DARKO MILIČIĆ (38) bio je proglašavan za čudo od djeteta kad su ga čelnici Detroit Pistonsa uočili u Hemofarmu i kao drugog ukupno izabrali na draftu 2003. Ispred njega je bio izabran samo LeBron James, iza njega NBA legende kao što su Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwayne Wade...

"Gledali smo motorke tri-četiri sata"

Miličić ne samo da nije opravdao očekivanja, iako je već u prvoj sezoni s Detroit Pistonsima stigao do NBA naslova, već i danas ostaje zbunjujuće kako je tako visok pick bio pretpostavljen nekim od najboljih košarkaša generacije i svih vremena.

U podcastu Jao Mile ispričao je anegdotu za vrijeme svog života u SAD-u: "Možda bih proigrao da me otac nije vukao u Home Depot svaki drugi dan da gleda motorne pile. Brate moj, on dođe, dosadno mu, sjedi, škrguće zubima i viče: 'Što vi radite u ovoj Americi? Ovo je ovdje propast, ovo je dosada. Vodi me u Home Depot da vidim što tamo ima.' Onda gledamo motorke po tri-četiri sata. Umjesto da odmaram, ja šetam tamo s njim", ispričao je kroz smijeh bivši srpski reprezentativac.

Poznat po veličanju četnika

Miličić je završio košarkašku karijeru s 27 godina, kao potraćeni talent, a kasnije se isticao po tome što se nakon rano završene karijere pod obručima još kraće okušao u kick boxu, a najviše po veličanju četničkog pokreta i njegovih najvećih zločinaca, od Draže Mihailovića do Vojislava Šešelja. 

Tako je prije par godina šokirao snimkom na kojoj gol do pasa pjeva s Bajom Malim Knindžom i ulijeva pivo sebi u grlo, ali i po liku masovnog zločinca Mihailovića tetoviranog na tijelu. 

Danas se bavi poljoprivredom

Miličić je zatim otkrio ljubav prema poljoprivredi te je kupio njivu od 15 hektara i na njoj zasadio jabuke. "Ja sam seljak u duši i četnik i bit ću uvijek četnik i seljak", objasnio je spoj svojih najvećih strasti čovjek koji je prošle godine derbi Zvezde i Partizana gledao u majici Delija s natpisom "Četnici sever".

 

Pročitajte više