Esport

Može li ovo završiti rat konzola? Napokon svi gameri mogu igrati zajedno

Foto: EPA-EFE

SONY je napokon odlučio svojim igračima ponuditi opciju cross-platform igranja. Vlasnici PlayStation konzola uskoro bi mogli igrati protiv onih na Xbox One, kao i na ostalim platformama za koje je ta opcija već postojala. Prva igra u kojoj će Sony testirati opcije je naravno Fortnite.

>Igranje na mobitelima za 600 tisuća dolara

>Samo prošli mjesec Fortnite je igralo više od 73 milijuna igrača

Fortnite Battle Royale i ogromna baza igrača koju je ta igra privukla vršili su pritisak na Sony i opciju cross-platform multiplayera. Uspjeli su. Predsjednik Sony Interactive Entertainmenta John Kodera na službenom je PlayStation blogu najavio kako i njegova kompanija počinje usavršavati cross-platform opciju te da će cijela tvrtka raditi na tome kako bi igrači dobili što bolje iskustvo. PlayStation igrači će tako moći igrati Fortnite sa ili protiv igrača na: Xbox One, macOS, Windows, Nintendo Switch, Android i iOS platformama. Otvorena beta za Fortnite cross-platform multiplayer počela je 26. rujna.

Opcija će uskoro biti moguća i za druge igre, a na popisu bi se mogli naći Rocket League i Minecraft, ali i brojne druge popularne igre. Bude li cross-platform multiplayer funkcionirao kako treba, nema razloga zašto bi se igrači odlučili igrati samo protiv onih na istoj platformi. Veća baza igrača znači manje vrijeme čekanja na ulazak u meč i veću konkurencija, sve ono što gameri zapravo i žele. Više nije bitno ima li vaš prijatelj Xbox One ili Nintendo Switch, moći ćete igrati zajedno. Vijest dolazi samo dva dana prije službenog izlaska FIFA-e 19, jedne od igara koja bi ovakvu mogućnost mogla jako dobro iskoristiti.

Pročitajte više