Mršić: Igra hrvatski klub protiv srpskog, želim da atmosfera bude kao 1984.

Foto: ABA

U utorak u 20:00 sati Cedevita će Dvorani 2 Doma sportova ugostiti Crvenu zvezdu Telekom. Igrat će se uzvratna utakmica polufinalne serije doigravanja ABA lige.
 
Beograđani su u prvom susretu u svojoj dvorani slavili u produžetku. U slučaju još jednog trijumfa, plasirali bi se u finale, no Cedevita će sve učiniti kako bi izborila majstoricu u Beogradu.
 
Momčad trenera Veljka Mršića iza sebe ima tri uzastopna poraza (Unicaja kod kuće, Zvezda i Anadolu Efes u gostima), no posljednje dvije utakmice Zagrepčani su izgubili vrlo tijesno. Kod Zvezde su na kraju četvrte četvrtine imali napad za pobjedu, nakon čega su svladani u produžetku, a kod Efesa su vodili veći dio utakmice i onda posrnuli u završnici.
 
''Kao momčad izgledamo ponovno dobro''
 
"Nakon prve utakmice u Beogradu, u kojoj smo stvarno i Zvezda i mi prezentirali jednu odličnu košarku sa svim dražima košarke od toga da je to bila utakmica na jednu loptu i da se igrao produžetak, ja se nadam i očekujem da takvu istu utakmicu ponovimo i sutra. U dobroj smo formi. Zadnje dvije utakmice smo, doduše, izgubili na način kakav jesmo, no tijekom sezone smo i puno utakmica koje smo mogli izgubiti dobili na takav način. Ono što je najvažnije je da kao momčad izgledamo dobro, da damo sve od sebe i na kraju utakmice ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", izjavio je Mršić na konferenciji za novinare.
 
Loša vijest za Cedevitu su ozljede Henryja Walkera i Luke Žorića.
 
"Walker ne trenira od utakmice s Unicajom i 99% ga neće biti na toj utakmici, a Žorić ne trenira od utakmice s Andolu Efesom, otekao mu je skočni zglob, i vidjet ćemo večeras hoće li moći ili ne. On će biti pod upitnikom do zadnjeg trenutka. Ako nam bude nešto mogao pomoći bit će super, ali vidjet ćemo u kakvom će biti stanju."
 
U Cedeviti su se, doduše, već navikli na probleme s ozljedama.
 
"Napravili smo ove sezone stvarno puno. Nećemo sezonu još zatvarati, ali većinu utakmica smo bili samo s trojicom visokih igrača. Tu smo bili u jednom deficitu i možemo samo zamišljati što bi bilo da smo imali još dvojicu igrača na jednom konstantno visokom nivou."
 
Jedno je sigurno, Mršićevim igračima više nego ikad treba podrška s tribina.
 
''Igra hrvatski klub protiv srpskog, želim da atmosfera bude kao 1984.''
 
"Ja sam rekao odmah nakon utakmice u Beogradu da očekujem da dvorana Doma sportova bude puna. Želim da sve neke sitne klupske interese svi stavimo iza sebe. Igra jedan hrvatski klub protiv srpskog kluba i nadam se da bi mogla biti atmosfera kao što je bila 1984. godine u 'dvojci' Doma sportova, kad su na utakmici Cibone i Crvene zvezde navijači svih hrvatskih klubova, i nogometnih i košarkaških, bili kao jedno i tada podržali Cibonu. Ja se nadam da će se dvorana sutra napuniti i da ćemo zajedničkim snagama upisati pobjedu", istaknuo je Mršić.
 
Bek Cedevite Fran Pilepić vjeruje da Zagrepčani mogu izboriti treću utakmicu i ostati u igri za finale:
 
"Zvezda je povela u seriji 1:0. Mi smo odigrali dosta dobru utakmicu u Beogradu, u kojoj smo bili na pragu pobjede, no nažalost po nas to se nije desilo. Mislimo da moramo zadržati sve one dobre stvari koje smo odradili u toj utakmici, no ne samo u toj nego i u utakmici protiv Efesa u prethodnom kolu Eurolige. U Istanbulu smo također pokazali jednu dosta dobru igru i opet je malo nedostajalo sreće pri kraju jer smo i tu utakmicu imali u svojim rukama. Mislim da moramo pružiti jednu dobru igru jer ovo su utakmice za koje se živi. Mislim da smo se dobro pripremili, svi igrači vjeruju u pobjedu i vjerujem da ćemo zaista pružiti svoj maksimum. Pozvao bih publiku da nas dođe podržati jer ovo je playoff serija. Znamo svi kakvu Zvezda ima podršku na domaćem parketu i ja bih volio da jedan djelić takve podrške imamo i mi u ovako važnoj utakmici."
 
Statistički gledano, poraz je poraz i ne postoje trofeji za dobro odigrane utakmice. Novinare je zanimalo kakva je razlika kad se izgube utakmice kao što su bile posljednje dvije kod Zvezde i Anadolu Efesa u odnosu na poraze kao što je bio onaj kod Partizana u 25. kolu ABA lige (Cedevita je tada deklasirana sa 82:61).
 
Pilepić: Unatoč nesretnom porazu, optimisti smo
 
"Velika je razlika jer nakon onih poraza u onoj fazi kad smo na terenu pružali dosta loše igre smo osjećali da nismo dali sve od sebe i da je to nešto nedostajalo, a nakon ovakvih poraza kakvi su nam se dogodili u zadnje dvije utakmice, iako smo izgubili, mi smo zaista optimistični", rekao je Pilepić. "Vučemo neki optimizam. Svi smo svjesni da nas još jedan poraz eliminira od ovogodišnje ABA lige, ali igre u zadnjih tjedan dana nam daju optimizam. Mogu slobodno reći da ne osjećamo neki preveliki pritisak. Kao što sam rekao, vjerujem da smo spremni, i jedva čekamo sutrašnju utakmicu."
 
Dakle, iako Cedevita trenutno gubi u seriji i prijeti joj ispadanje, u svlačionici vlada pozitivna atmosfera.
 
"Svi znamo što ova utakmica nosi, ali naše igre u proteklo vrijeme nam daju tu dozu optimizma. Dobro treniramo, dobro se osjećamo na terenu i mislim da je svaki igrač spreman dati svoj maksimum. Vjerujem da, pošto se serija seli na naš domaći parket, Zvezda neće imati tu veliku podršku s tribina koju ima na domaćem parketu i cijelu tu energiju koju vuče iz publike. Tako da mislim da smo spremni napraviti još jedan koračić više u odnosu na prošle dvije utakmice, pogotovo onu sa Zvezdom, i preseliti seriju u Beograd", izjavio je na kraju Pilepić.
 
Finale je već izborila momčad MEGA-e, koja je s 2:0 u partijama izbacila najbolju momčad u ligaškom dijelu lige, Budućnost.
 

 

Pročitajte više