Mudri Sergije Krešić novi trener drugoligaša Las Palmasa

BIVŠI trener Hajduka Sergije Krešić (62) novi je trener španjolskog drugoligaša Las Palmasa, objavili su iz otočkoga nogometnog kluba na svojim internet-stranicama.

Informaciju je za lokalne medije potvrdio sportski direktor kluba Oscar Arias, otkrivši da će splitski trener biti predstavljen sljedećeg ponedjeljka na gradskom stadionu u Gran Canariji.

"Jako mi je drago da ću ponovno surađivati sa Sergijem Krešićem. Poznajem ga dobro jer smo surađivali također dok sam bio u Recreativu", rekao je također novoustoličeni direktor.

Momčad Las Palmasa u protekloj se sezoni jedva spasila ispadanja u treći razred španjolskoga klupskog nogometa. U novoj im je cilj pokušati izboriti Primeru.

Krešić je prošlog ljeta preuzeo sastav novog prvoligaša Numancije. Podnio je ostavku u veljači, a klub se na kraju vratio u drugoligaško natjecanje.

Krešić spasitelj španjolskih utopljenika

Sergije "Mudri" Krešić je "diplomirao" na dovođenju španjolskih klubova u Primeru i očuvanje statusa u najvišem nogometnom razredu. Dosad je, između ostalih, vodio nebrojene španjolske prvoligaše i drugoligaše - Marbellu, Betis, Meridu, Valladolid, Mallorcu, Recreativo, Murciju i Numanciju. Već je trenirao Las Palmas, od 1999. do 2001., a karijeru u španjolskoj počeo je na klupi Burgosu, kluba u kojem je nastupao i kao igrač.

Domaćoj javnosti najpoznatiji je kao bivši trener i igrač Hajduka. Bijele je u prvom mandatu vodio četiri godine (od 1983. do 1987.) , a prije dvije godine ponovo se vratio pomoći splitskom ponosu. Međutim, nije dugo izdržao na vrućoj splitskoj klupi. Nakon što je ispao iz Kupa Uefa od Sampdorije, vodio je Hajduk u još nekoliko kola u prvenstvu, nakon čega je napustio Poljud. Ivica Šurjak, tadašnji sportski direktor Hajduka, na oproštajnoj presici optužio je Krešića da je igrao kukavički te da je bio velika greška za Hajduk. Krešić mu nije ostao dužan te je u dva javna pisma dokazivao kako je on veliki stručnjak, naveo da je Šurjak veliki neradnik i obiteljskim stablom pokazivao da nije Srbin, kako je Šurjak tvrdio.

M.Pa.
Foto: udlaspalmas.es, Index

Pročitajte više