TRANSFERI

Mundo Deportivo: Juventusov nerealan zahtjev upropastio je Rakitićev transfer

Foto: EPA-EFE

NA OČAJ Ivana Rakitića propala je transfer-kombinacija Juventusa i Barcelone. Stara dama došla je s prijedlogom razmjene igrača uz doplatu novca, tražila je Ivana Rakitića i 23 milijuna eura za talijanskog reprezentativca Federica Bernardeschija.

Oba igrača bila su oduševljena idejom, posebno 31-godišnji Hrvat, no Barcelona je to odbila, piše Mundo Deportivo.

Rakitić i Bernardeschi vrijede po 40 milijuna eura prema Transfermarktu, a i španjolski prvak je procijenio da Talijani jednostavno previše traže za svog 25-godišnjeg ofenzivca te da nisu objektivni u postavljanju uvjeta.

Ipak, talijanski prvak ponovno će krenuti po Rakitića u siječnju, tvrdi Tuttosport. Čini se da Rakitić, za razliku od Marija Mandžukića, ima sve ono što odgovara Mauriziju Sarriju, novom treneru Juventusa.

U Barceloni je nakon svega situacija za Rakitića prilično loša, pisala je o tome jučer i Marca.

"On je najistaknutiji od svih kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara i njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici. Rakitić ne razumije kako je u samo nekoliko tjedana od nezamjenjivog postao odbačen. Ljutit je na trenera Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao da je vrijedan ostanka u momčadi."

Stoga bi bijeg u Juventus u svakom pogledu preporodio hrvatskog reprezentativca koji je za utakmice protiv Slovačke i Azerbajdžana zatražio poštedu od izbornika Zlatka Dalića.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više