barcelona

Mundo Deportivo: Olmo je Barcina najveća želja, a onda slijede Haland i Pogba

Foto: Guliver Image

BARCELONA sljedećeg ljeta kreće u rekonstrukciju momčadi, piše Mundo Deportivo u današnjem izdanju.

Katalonski list, koji detaljno prati Barcu, na prve dvije stranice iznio je Barcin plan kako će raspalu momčad učiniti jačom za budućnost. Klub je ovog ljeta ostao bez Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, a došli su Sergio Aguero, Eric Garcia, Emerson Royal i Luuk de Jong.

To je momčad s kojom Barcelona ne može računati na trofeje, a sva nemoć Koemanove ekipe vidjela se u utakmici protiv Bayerna (0:3) na otvaranju Lige prvaka u kojoj su Bavarci igrali kao da gostuju kod slabije momčadi Bundeslige.

Nova garnitura smanjuje budžet za plaće

Novi predsjednik Joan Laporta radi na smanjivanju budžeta za plaće igrača koji je odlascima Messija i Griezmanna pao sa 100 posto klupskog budžeta na 80 posto. Plan kluba je da to do sljedećeg ljeta smanji na 65 posto, čime bi Barcelona dobila nešto manevarskog prostora za kupnju igrača. Najveće želje su Dani Olmo i Erling Haland, dok je eventualni transfer Paula Pogbe označen kao "dobra prilika".

"Barcelona već radi na budućnosti. Osim što smanjuje troškove za plaće, potpisat će dugoročne ugovore s Ansuom Fatijem, Dembeleom i Pedrijem. Glavni cilj je dolazak Danija Olma za kojeg je poslana ponuda ovog ljeta iako je bilo jasno da će se taj posao teško ostvariti. Prepreke postoje da do transfera dođe i na zimu, a najrealnije je da se bivši Barcin igrač vrati sljedećeg ljeta. Erling Haland je san svakoga kluba u Europi, a Paulu Pogbi istječe ugovor sljedećeg ljeta i može doći besplatno", piše Mundo i nastavlja:

Laporta u dobrim odnosima s Raiolom

"No, u slučaju ta dva igrača Barca bi naišla na Mina Raiolu, čovjeka poznatog po golemim provizijama. Halandova odštetna klauzula je 90 milijuna eura i već to je veliki problem, a tek onda Raiolina provizija. Dobra vijest je da je Laporta u jako dobrim odnosima s njim i već se kod njega raspitivao za Halanda. Laporta radi na dovođenju novih sponzora i poboljšanju financijske situacije i napravit će sve da Barca sljedeće sezone bude puno jača."

Ono što Mundo ne piše u detalje je odakle Barceloni, klubu koji je više od milijardu eura u minusu, novac za tako skupe igrače. Leipzig Olma neće pustiti za manje od 60-70 milijuna eura, a Haland bi klub stajao spomenuti 90 milijuna. No, Norvežanin je navodno od Chelseaja tražio više od 25 milijuna eura plaće po sezoni, a budući da je Barcelona i dalje debelo preko "salary capa" koji joj je postavila La Liga, teško je vjerovati da će uspjeti i jednog, a kamoli dva ili tri igrača s ovog popisa dovesti sljedećeg ljeta.

Pročitajte više