barcelona

Mundo Deportivo: Xavi je platio pola vlastite odštete da dođe u Barcu

Foto: Guliver Image

XAVI HERNANDEZ danas će preuzeti Barcelonu.

Njegov sad već bivši klub Al Sadd objavio je danas da je raskinuo ugovor sa Španjolcem i da preuzima Barcelonu. Barca još nije objavila službeno da Xavi postaje trener, a to bi trebala učiniti danas ili sutra. Momčad će sutra u gostima kod Celte još voditi privremeni trener Sergi.

Al Sadd nije želio raditi probleme Xaviju oko odlaska u Barcelonu, a sportski direktor katarskoga kluba danas je izjavio da mu je Xavi prije dva dana rekao da definitivno želi otići u Barcelonu.

Mundo Deportivo čitavog dana uživo je pratio priču oko Xavijeva povratka u Barcelonu, a objavio je i detalje njegova dolaska. Al Sadd je u ugovor sa Xavijem postavio odštetnu klauzulu od pet milijuna eura za koju se smatralo da je Barcelona platila u cijelosti. No Mundo je objavio da su Xavi i Barcelona podijelili odštetu, odnosno da je svatko platio po 2.5 milijuna eura.

"Xaviju će taj novac biti vraćen kroz razne bonuse i klauzule ugovora koje ima s Katarom, odnosno kao ambasador Svjetskog prvenstva koje se sljedeće godine igra u toj zemlji. Na podjelu odštete klub se odlučio zbog financijskog fair-playa, a Xavi će svoj novac dobiti nazad", piše Mundo.

Xavi je s Al Saddom osvojio dva naslova prvaka, a klub ostavlja na prvome mjestu s 25 bodova u prvih devet kola novog prvenstva.

Pročitajte više