PARASTOLNI TENIS

Mužinić i Dretar Karić osvojile zlato na EP-u u parastolnom tenisu

Foto: Hina

HRVATSKE paraolimpijske Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u švedskom Helsingborgu.

Mužinić i Dretar Karić su osvojile zlato nakon što su u finalu pobijedile ekipu Turske s 2:0. Helena i Anđela su u paru pobijedile Hatice Duman i Nergiz Altintas s 3:0, da bi Anđela u singlu bila bolja od Hatice Duman s 3:1.

"Odigrale smo ponajbolji ekipni turnir. Bile smo maksimalno koncentrirane i fokusirane na mečeve i ovo zlato je više nego zasluženo", kazala je Mužinić koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila broncu.

"Od EP-a u Splitu 2011. godine, kada smo prvi put bile brončane, redovito osvajamo europska zlata i doista smo potvrdili svoju dominaciju. Vjerujem da ćemo u Tokiju imati prigodu napasti paraolimpijsko odličje jer smo ipak srebrne iz Rio de Janeira" dodala je Mužinić.

Helena Dretar Karić je naglasila kako su ovoga puta kroz turnir prošle dominantno.

"U Švedsku smo došle maksimalno spremne s jedinim ciljem - osvojiti zlato. Odigrale smo najbolje što znamo i potvrdili smo da smo vrh Europe", zaključila je Helena Dretar Karić.

Naše reprezentativke su u prvom kolu dobile Finsku s 2:0, a identičnim rezultatom i Francusku u 2. kolu. Rezultatom 2:0 slavile su i u polufinalu protiv Italije.

Hrvatska parastolnoteniska reprezentacija vraća se iz Helsingborga s ekipnim zlatom te u pojedinačnoj konkurenciji srebrom Pave Jozića i broncom Anđele Mužinić.

Pročitajte više