Na današnji dan Realovi Galacticosi zabili su jedan od svojih najljepših golova

Foto: EPA

NA DANAŠNJI dan prije točno 21 godinu u Ligi prvaka sastali su se velikani Real Madrid i Milan. Po tadašnjem formatu u ožujku se još igrala grupna faza pa činjenica da je Real slavio rezultatom 3:1 nije spriječila Milan, koji je tada vodio aktualni trener Reala Carlo Ancelotti, da ode do finala i nakon penala protiv Juventusa osvoji titulu.

Real je tada bio na vrhuncu svoje Galacticos ere. Sjajna ekipa je 2003. bila branitelj naslova, ali u polufinalu ih je zaustavio Juventus. Iz te sezone navijači Kraljevskog kluba najviše pamte spomenutu pobjedu protiv Milana. Ekipa Vicentea del Bosquea bila je bolja od Ancelottijeve zahvaljujući dvama golovima Raula i jednom Gutija.

Poraz Milana uspio je ublažiti Rivaldo, a s utakmice se naročito pamti drugi gol Raula, jedan od njegova 323 u Madridu. Sjajnu akciju započeo je Luis Figo dijagonalom na lijevu stranu, a Zinedine Zidane tamo je iz prvog dodira petom proigrao Roberta Carlosa. Brazilac je pronašao Raula koji se driblingom oslobodio čuvara i majstorski zakucao loptu u rašlje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL RAULA

Pročitajte više