Na današnji dan u 33. godini umro je omiljeni dinamovac Ivan Turina

Foto: EPA

NA DANAŠNJI dan 2013. u 33. godini prestalo je kucati srce Ivana Turine, nekadašnjeg vratara Dinama. Policija ga je tog dana pronašla u 7:23 nakon poziva susjeda, a očevidom je utvrđeno kako nema nikakvih naznaka nasilne smrti. "Mogu potvrditi da je Ivan Turina mrtav, ali nema nikakve sumnje na kakav zločin. Turina je umro u snu", rekao je tada Patrik Nuss iz lokalne policije.

Rođen u Zagrebu, bio je član Dinama, kojem se uvijek vraćao. Prošao je sve faze, od prvog do četvrtog vratara, ali Dinamo je uvijek bio njegov klub. Nikome nije htio priznati da je bolji, prošao je posudbe u Kamen Ingradu, Sesvetama i Osijeku, ali s Dinamom je branio u Kupu UEFA. Pamti se kao skroman, uporan i uvijek nasmijan momak.

Turina je od 2010. godine igrao za švedski AIK, bio je standardni vratar, s brojem 27 na leđima. Navijači AIK-a, njegovog zadnjeg kluba u karijeri, redovito se prisjećaju Turine tako što na svojim utakmicama u 27. minuti pjevaju i skandiranju njemu u čast.

U Stockholmu je živio s dvije kćerkice i suprugom Senkom koja je bila trudna kada je stigla tragična vijest. Sin Bruno rodio se tri i pol mjeseca nakon tatine smrti.

Pročitajte više