NA KORAK DO SNA Mladog Hrvata dijelila jedna pobjeda od odlaska na LoL World Championship

Screenshot: Twitch.tv

U nedjelju, u isto vrijeme kada se u Parizu igralo finale europskog League of Legends Championship Seriesa koje su osvojili G2 Esports i naš Luka "PerkZ" Perković, u Moskvi se igralo ništa manje važno finale. Luka "Lukezy" Trumbić koji igra za ruski tim M19 igrao je vjerojatno i najvažniji meč u svome životu, finale League of Legends Continental League. Pobjeda u tom meču osigurala bi mu nastup na World Championshipu, što bi za mladog Hrvata bilo ostvarenje snova.

>>DVOJICA HRVATA NA PRESTIŽNOM TURNIRU Što mogu u najjačoj konkurenciji u League of Lege
 
Samo jedna pobjeda dijelila je Lukezyja od toga da se pridruži imenjaku na World Championshipu u kineskom Wuhanu u listopadu ove godine. Ovoga puta na tome je i ostalo. Bilo bi gotovo nevjerojatno da dva Hrvata igraju na najvećem turniru najpopularnijeg esporta na svijetu, ali Lukezyjev uspjeh ni ovako nije ništa manji.
 
Luka "Lukezy" Trumbić svoj je put u profesionalnom igranju League of Legendsa započeo u prvoj turskoj esport organizaciji Dark Passage. U karijeri je promijenio nekoliko timova, da bi se na kraju skrasio u ruskom timu M19 koji se natječe u League of Legends Continental League. Radi se o najprestižnijem natjecanju tog esporta za timove iz Rusije i Zajednice neovisnih država.
 
 
Ove sezone M19 i Lukezy igrali su doigravanje svog prvenstva. U finale su dospjeli nakon što su porazili Virtus.pro s rezultatom 3:1, a tamo ih je čekao najteži mogući protivnik - ruski League of Legends tim Gambit Esportsa. I danas u Gambitu igraju dva veterana koja su nekad dominirala svjetskom League of Legends scenom, Danil "Diamondprox" Reshetnikov i Edward "Edward" Abgaryan, igrači legendarnog tima Moscow5.
 
Finale je bilo iznimno napeto. Stalno se činilo da je Gambit za nijansu bolja momčad, no tada bi se M19 vratio. Međutim, povratak je bio uspješan samo u dva od potrebna tri meča, a u onom ključnom ga nažalost nismo vidjeli. Možda je u pitanju iskustvo, možda raspoloženje toga dana, ali kako god bilo teško je pojmiti kakav je to uspjeh za Lukezyja. 
 

 
Možda nije prošao kroz zvjezdane timove LoL esporta na zapadu poput Fnatica ili američkog Team SoloMida. Možda zbog načina prijenosa LCL-a, ćirilice i podosta zatvorenog odnosa prema zapadnim zemljama Lukezy ne dobiva jednako prostora kao igrači koji igraju u popularnijim ligama, ali to nimalo ne umanjuje njegov uspjeh. 
 
Mnogi danas sanjaju o profesionalnom gejmingu i zaradi od igranja, kao i o tome da će jednog dana igrati na najvećim pozornicama svijeta. Lukezy sve to već ima. Ove sezone neće igrati na World Championshipu uz bok trenutno najvećim League of Legends igračima, ali takva je priča esporta. Njegova karijera i dalje se kreće uzlaznom putanjom i sigurni smo da ćemo ga tamo vidjeti uskoro. 
 
U studiju Riot Gamesa u Moskvi, gdje se igralo finale, Lukezy je bio zvijezda. Šteta što je šlag na kraju sezone izostao, ali ako nastavi ovakvim tempom, to će se događati sve rjeđe i rjeđe. 
 
League of Legends vjerojatno igra oko 100 milijuna igrača mjesečno, a sama pomisao da Hrvatska ima dva izvrsna igrača na profesionalnoj razini zapanjujuća je. Uz to obojica dijele i ime, kao i poziciju. Nadamo se da će uskoro i slavu i uspjehe. Sretno!
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više