hnl

Na Štimčevu preporuku u HNL stiže indijska zvijezda

Foto: Guliver Image

NA ŠUBIĆEVCU se za ovu sezonu skuplja zanimljiva momčad.

U svlačionici u kojoj su već Kolumbijci, Englezi, Australci, Velšani, Kosovari, Argentinci i Austrijanci uskoro bi trebala stići još dva egzotična nogometaša. Prvi je 19-godišnji Haićanin Christofer Attys koji je trenutačno član milanskog Intera, ali je prošle sezone igrao za U-19 momčad SPAL-a. Zadnji vezni trebao bi ojačati srednji red momčadi španjolskog trenera Marija Rosasa.

No, puno veća zvijezda stiže u obranu, a riječ je o 28-godišnjem indijskom reprezentativcu Sandeshu Jhinganu, koji je na Šubićevac stigao na preporuku izbornika reprezentacije Indije Igora Štimca. Jhingan je član ATK-a iz Mohun Bagana, a za svoju reprezentaciju odigrao je 40 utakmica i zabio četiri gola.

O njegovom transferu u HNL raspisali su se indijski mediji, za koje je Jhinganov agent potvrdio transfer.

"Sve smo dogovorili sa Šibenikom. Sad mi je cilj što prije ga odvesti u Šibenik. Sandesh je imao četiri ponude iz Hrvatske, Austrije i Grčke, ali odlučili smo se za onu iz Hrvatske. Ipak je to zemlja viceprvaka svijeta i liga koja raste iz godine u godinu", rekao je Anuj Kichlu za Times Of India.

Njegov igrač je imao važeći ugovor s ATK-om, ali i klauzulu prema kojoj ga može raskinuti ako dobije ponudu iz Europe. Prošle sezone bio je proglašen najboljim igračem indijskog prvenstva, a sezonu ranije je propustio zbog loma križnih ligamenata. Jhingan je velika zvijezda u Indiji, a na Instagramu ima više od 300.000 followera.

Pročitajte više