ODLAZAK SARAČA

Na Trešnjevci gore svijeće za Sarača. Stigli Lino Červar i novi izbornik

Foto: Index

ZLATAN SARAČEVIĆ, legenda hrvatskog rukometa, iznenada je preminuo  u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice rukometašica Podravke, kojima je bio trener. 

HRS i Podravka tim povodom danas su otvorili knjige žalosti. U Savez su među prvima stigli bivši izbornik Lino Červar i njegov nasljednik Hrvoje Horvat, koji su u knjigu upisali zadnju poruku kolegi.

U Knjigu žalosti Hrvatskog rukometnog saveza moći ćete se upisati tijekom sutrašnjeg dana, 23. veljače 2021., od 10 do 14 sati, u prostorijama HRS-a, Metalčeva 5 / 3. kat,  Zagreb.

Knjiga žalosti Rukometnog kluba Podravka Vegeta otvorena je danas, 22. veljače, od 16 do 19 sati i sutra, 23. veljače, od 10 do 16 sati u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.

U rukometnom Savezu na Trešnjevci, odmah kraj Doma sportova, gore svijeće za Zlaju, olimpijskog prvaka i velikana Borca, Medveščaka, Zagreba i Hrvatske. 

"Vijest da nas je napustio sportski i rukometni velikan Zlatko Saračević duboko nas je potresla. Zlatna ljevica, po mnogima jedna od najboljih svih vremena, ostavila je neizbrisiv trag i kao igrač i kao trener u hrvatskom rukometu. Isto tako, Zlatko Saračević osvojio nas je svojom dobrotom, silnom energijom i ljubavi koju je iskazivao za svoju obitelj i rukomet.

Hrvatski rukometni savez i Rukometni klub Podravka Vegeta otvorit će stoga knjige žalosti za sve one koji žele posljednji put podijeliti svoje iskrene i drage misli o rukometnoj legendi", kazali su u HRS-u. 

Tomislav Grahovac, predsjednik Saveza, u oproštaju je podsjetio da je Sarač bio sportaš, ali prije svega ljudina.

"Izgubili smo jednog velikana. Otišao je jedan velik i dobar čovjek. Sarač je uvijek bio vrhunski sportaš, ali prije svega bio je ljudina, pravi prijatelj, odličan čovjek i to je najveći gubitak. U ime Hrvatskog rukometnog saveza i u svoje ime obitelji Saračević izražavam iskrenu sućut", kazao je Grahovac.

Lino Červar pročitao je u Savezu emotivnu poruku koju je upisao u Knjigu žalosti.

Pročitajte više