Nadal dobio nagradu za najboljeg sportaša godine, a nije najbolji ni u svom sportu

Foto: Hina/EPA

ŠPANJOLSKI tenisač Rafael Nadal i japanska tenisačica Naomi Osaka dobitnici su pojedinačnih nagrada Laureus za 2021., dok je aktualni njemački nogometni prvak Bayern nagrađen kao momčad godine na svečanosti koja je u četvrtak održana virtualnim putem iz Seville. 

Nadalu je to drugi Laureus u karijeri, nakon što je prvi put nagrađen 2011., a Osaka je prvi put nagrađena u svojoj drugoj nominaciji. Zanimljivo, ni Nadal ni Osaka prošle godine nisu bili najbolji u svojim sportovima. Nadal je na ATP ljestvici završio iza Novaka Đokovića, a Osaka na WTA ljestvici iza Ashleigh Barty.

 

Bayern je trijumfirao drugi put, sedam godina nakon što je prvi put proglašen za momčad godine. Večer je ipak prošla u znaku tenisa, jer je Billie Jean King dobila nagradu za životno djelo, s posebnim naglaskom na njen angažman u borbi za rodnu ravnopravnost.

Svjetski prvak u formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, nagrađen je za svoj angažman u borbi protiv rasizma, najbolji egipatski nogometaš Mohamed Salah dobio je priznanje za svoj društveno koristan rad, a vođa napada Kansas City Chiefsa Patrick Mahomes je za osvojeni Super Bowl 2020. nagrađen za najveći napredak.  

Pročitajte više