Nadmašila samu sebe: Jelena Isinbajeva preletjela 5.05 za novi svjetski rekord!

FANTASTIČNA ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu sa stilom - preskočivši 5.05 metara za novi svjetski rekord.

Zlato za Isinbajevu u ovoj disciplini bio je "zicer svih zicera", ali izvrsna ruska 26-godišnja atletičarka ipak se potrudila napraviti nešto posebno. Nakon što je bez poteškoća pomela konkurenciju, preskočila je najprije 4.95 iz trećeg pokušaja, čime je oborila vlastiti olimpijski rekord, a potom je krenula u rušenje vlastitog svjetskog rekorda (5.04), kojeg je postavila prije nepunih mjesec dana u Monacu. Podigla je letvicu na 5.05. Prva dva pokušaja bila su neuspješna, ali u trećem je Isinbajeva preskočila i tu visinu, i tako sa stilom obranila zlatnu medalju iz Atene.

Uz dva zlata s Olimpijskih igara, Isinbajeva je dva puta bila pobjednica Svjetskog prvenstva na otvorenome, tri puta svjetska dvoranska prvakinja, a u svojoj kolekciji ima i po jedno zlato s EP-a na otvorenome i dvoranskog EP-a.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Amerikanka Jennifer Stuczynski s visinom od 4.80 metara, dok je treća bila Ruskinja Svjetlana Feofanova s preskočenih 4.75 metara.

 Olimpijske igre, finale skoka s motkom (žene):

1. Isinbajeva (Rus) 5.05 m

2. Stuczynski (SAD) 4.80 m

3. Feofanova (Rus) 4.75 m

 
  « Prethodna     Sljedeća »

Pročitajte više