Nagelsmann objasnio zašto mu Stanišić igra ispred zvijezde koju je doveo iz Cityja

Foto: EPA

JOAO CANCELO bio je jedan od glavnih igrača Pepa Guardiole u Manchester Cityju te je zbog toga uvršten i u FIFA-inu najbolju jedanaestorku za 2022. godinu, no nakon Svjetskog prvenstva minutaža mu je značajno pala pa je otišao na posudbu u Bayern kako bi opet bio standardan. Ipak, ni u Münchenu mu stvari ne idu kako je planirao.

Nakon što je protiv Paris Saint-Germaina izvađen na poluvremenu, u protekle dvije bundesligaške utakmice bio je na klupi. Protiv Union Berlina dobio je 13 minuta, a u ovom kolu protiv Stuttgarta uopće nije ulazio u igru. Njegovo mjesto na desnom beku zauzeo je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Nagelsmann objasnio zašto Stanišić ima prednost

"Joao se dobro nosi sa situacijom, nemam dojam da je nezadovoljan. Razlog zbog kojeg ne igra je to što je Stanišić malo defenzivniji, a Joao također nikad nije igrao na poziciji desnog braniča u obrambenoj trojci", objasnio je Nagelsmann nakon 2:1 pobjede protiv Stuttgarta.

Iako Bayern na papiru zapravo igra u formaciji s četiri braniča, u napadačkoj fazi to se pretvara u trojku jer lijevi bek Alphonso Davies ide jako visoko prema naprijed. Stanišićeva je zadaća tada da se povuče u stopersku liniju, a Nagelsmann smatra da Cancelo to ne može raditi na zadovoljavajući način.

Također, vjeruje se da Bayernov strateg daje minutažu Stanišiću jer će i u srijedu biti u početnoj postavi protiv PSG-a u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj Bayern na Allianz Areni brani prednost od 1:0. Nagelsmann na desnoj strani želi defenzivnijeg beka kako bi čuvao Kyliana Mbappea, što je Stanišić odlično odradio u lipnju u ogledu Lige nacija protiv Francuske.

 

Pročitajte više