Najavljivala se senzacija i povratak Jokića u dres Srbije. Evo što on o tome kaže

Foto: Profimedia

PRIJE nešto manje od dva mjeseca pojavila se informacija da se Nikola Jokić vraća u dres reprezentacije Srbije i da će za nju igrati na Olimpijskim igrama sljedeće godine. To je najavio Božidar Maljković, legendarni košarkaški trener i aktualni predsjednik Srpskog olimpijskog odbora.

Maljković je u razgovoru za As komentirao uspješnu sezonu srpskih košarkaša i sportaša i rekao: "Treba uzeti u obzir da smo do svjetskog srebra došli bez NBA prvaka i MVP-ja Nikole Jokića, MVP-ja Eurolige Vasilija Micića i Nikole Kalinića. Ekipa se ujedinila i izvukla ono najbolje iz svakog pojedinca. Ponosan sam na sezonu Novaka Đokovića i svjetsko zlato Ivane Španović. Inače, već sam najavio da će svi igrati u Parizu, pa i Nikola Jokić. Igre u Parizu bit će veliki tulum."

Nije htio odgovoriti 

Čini se da to nije u potpunosti točno. Jokić, koji je 2021. i 2022. bio MVP najjače lige svijeta, ima 28 godina, ali je do sada igrao za Srbiju na samo dva velika natjecanja - Olimpijskim igrama 2016., kad je osvojio srebro, i na SP-u tri godine kasnije, na kojem je bio peti. Upitno je hoće li igrati ponovno i kad bi to moglo biti.

"Daleko je još. Neki ljudi mi stavljaju u usta riječi, govore da sam nešto rekao. Ali dobro. Prvi koji će to saznati bit će izbornik, uvijek razgovaram s obitelji i timom nakon sezone. To je jako daleko", rekao je Jokić za RTS, ali ni na inzistiranje nije htio dati odgovor postoji li ta mogućnost.

Pročitajte više