Najbolja oklada je da Zadar neće zabiti Dinamu

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Aktualni prvak i najdominantnija momčad lige pred veliki okršaj Lige prvaka s Ajaxom gostuje na zadarskim Stanovima. Dinamo je već nakon deset odigranih kola HNL-a ostvario sedam bodova prednosti nad Hajdukom, a upravo je na Poljudu Jurčićeva momčad jedini put ove sezone posustala na svom pobjedničkom putu. Kelava je ove sezone primio tek tri pogotka, a zanimljivo je da je osim u derbiju s Hajdukom golove primio u posljednje dvije ligaške utakmice s Lokomotivom i Šibenikom. Moguće je da se radi o dekoncentraciji momčadi zbog nastupa u Ligi prvaka, budući da su u ostalim susretima Jurčićevi momci igrali besprijekornu obranu. Dinamov je trener Jurčić najavio jaki Dinamo u Zadru, bez obzira što u utorak na Maksimir stiže Ajax:

- Mene trenutno zanima samo Zadar gdje Dinamo nikad nije odigrao laganu utakmicu. Kakav god bio Dinamo i kakav god bio Zadar u Stanovima nikad nije bilo lagane utakmice. Imamo dosta reprezentativaca i ne mogu biti nezadovoljan s tim, ali problem je kada ti igrači dođu ozlijeđeni, umorni ili bolesni. Takve stvari će utjecati na sastav u Zadru i to je trenutno naš najveći problem. Velika većina igrača koja će nastupiti u Zadru će nastupiti i protiv Ajaxa.

Probleme Jurčiću predstavlja izostanak važnih prvotimaca Ibaneza i Badelja koje je odlučio sačuvati za Ajax. Ibanez ima problema s ozljedom, dok se Badelj s reprezentativnih obveza vratio s temperaturom. Ostali bi prvotimci Dinama, prema Jurčićevim riječima trebali igrati na Stanovima, iako se može očekivati da će Jurčić taktizirati s odabirom početne jedanaestorke.

Zadar ne brilijira ove sezone, a njihova je obrana jedna od najlošijih u ligi. Oni su ove sezone nanijeli prvi poraz Hajduku, no igru protiv momčadi Krasimira Balakova nisu preslikali u ostalim ogledima. U posljednjih šest odigranih utakmica Zadar ima tek jednu pobjedu protiv Zagreba, a zanimljivo je da je to nakon Hajduka bila jedina ovosezonska utakmica u kojoj su Zebićevi igrači sačuvali svoju mrežu netaknutom. Dalibor Zebić je rekao da se Zadar neće braniti protiv Dinama:

- Bod bi bio uspjeh, ali mi se sutra sigurno nećemo braniti. Igramo kod kuće i pokušati ćemo postići taj pogodak koji bi nam puno značio. Eto, iskreno se nadam da niti Dinamo neće biti u nekom dobrom tonusu i volio bih da su im misli već sada usredotočene na Ajax. Očekujem jednu dobru i borbenu utakmicu, a igrače za ovakve susrete ne treba posebno motivirati. Imamo šansu da nakon Hajduka skinemo još jedan veliki «skalp».

Očekuju se puni Stanovi, a to znači veliki vjetar u leđa domaćoj momčadi. U Dinamu znaju da najveća opasnost stiže od Mršića, kapetana Suraća, te fenomenalnog napadača Santinija koji ove sezone oduševljava u HNL-u. Zadarski je problem ove sezone obrana koja je zbog ozlijeda standardnih prvotimaca bila iznimno propusna. Protiv Dinama će prvi nastup u dresu Zadra imati Mihael Kovačević koji je stigao kao pojačanje za zadnju liniju. Kovačević je nastupao za mladu švicarsku reprezentaciju, a bio je i član Dinama iako tamo nikada nije dobio pravu priliku. Posljednje je tri i pol godine bio u škotskom Dundee Unitedu.

BetPlace.net preporučuje:


Utakmice Dinama i Zadra su tradicionalno iznimno tvrde. Zanimljivo je da Zadar nije postigao gol protiv Dinama u posljednjih šest međusobnih utakmica, a da je posljednji put slavio protiv Dinama prije šest godina. Na posljednje je četiri međusobne utakmice ove dvije momčadi pao tek jedan pogodak i to Tomečakov u Maksimiru. Iako ovosezonske igre obje momčadi upućuju na golijadu u Stanovima, činjenica je da možemo ponovno očekivati borbenu utakmicu poput one Zadra s Hajdukom i najboljom se okladom čini ona da Zadar neće zabiti pogodak Kelavi iako je Santini u odličnoj golgeterskoj formi.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više