KOMENTAR

Najbolja utakmica u povijesti! Mislio sam da će Duvnjaka nositi u bolnicu

Foto: Pixell

LJUDI, Hrvatska je u finalu Eura. Ne znam što bih napisao, ne znam što bih rekao nakon ovakve utakmice. Znate ono kad ste u totalnom šoku? Tako se ja osjećam. Uživam, guštam, slavim. U Stockholmu sam i s neopisivim užitkom čitam sve portale i novine. Utakmica je bila nevjerojatna, rekao bih najbolja u zadnjih 20 godina, a možda i u povijesti rukometa. Gledao sam Španjolsku i Sloveniju, drugo polufinale. Kad usporedim tu utakmicu s našom, imao sam osjećaj da sam gledao revijalnu utakmicu veterana. Igralo se gore, dolje, bez faula, bez šuta s devet metara, samo neko guranje. Totalno druga dimenzija rukometa.

Osvoji li Hrvatska zlato, bit će to pobjeda ljepote rukometa

Skidam kapu momcima, dali su zadnji atom snage. Divim im se i želim im da se dobro odmore jer su za cijeli rukometni svijet oni već pobjednici. Međutim, znajući Linu i momke, oni neće stati na ovome. Znaju da su tu, na korak do zlata, i dat će sve da do njega dođu. Imaju sjajnu priliku za to. U finalu nas čeka Španjolska, stara i predvidiva ekipa koja igra dosadan rukomet bez mašte i kreacije. Osvoji li Hrvatska zlato, bit će to pobjeda ljepote rukometa.

Mislio sam da će Duvnjaka nakon utakmice odvesti u bolnicu

Nekoliko ključnih detalja odlučilo je pobjedu protiv Norveške. Najprije smo im zaustavili tranziciju i brzi centar, a s takvom igrom su gazili sve pred sobom. Obrana 5-1 je izgledala fantastično. U redu, Sagosena je teško čuvati, riječ je u vanserijskom igraču i iluzorno bi bilo očekivati da ćemo ga cijelu utakmicu držati bez gola. Ali sve ostale smo zaustavili, bili su baš nemoćni. Zatim je Ašanin skidao sedmerce kad smo pali u krizu, pa je mali Matanović zabio ključne golove, a onda Duvnjak.

Čudo je ovo što je Dule odigrao, osamdeset minuta igre u obrani i napadu. Nije mi jasno kako je uopće ostao stajati na terenu. Mislio da će ga morati voditi u bolnicu nakon utakmice. Svaka mu čast.

Momci, skidam vam kapu, a finale odigrajte za sebe, za svoj gušt.

*Sadržaj s Europskog rukometnog prvenstva, najbrže reakcije i analize na Index Sportu u suradnji s PPD-om.

Pročitajte više