HRVATSKI NOGOMETAŠI

Najbolji Hrvati vikenda: Želja Liverpoola na vrhu, drugi bivši kapetan Hajduka

Foto: Profimedia

HRVATSKI nogometaši diljem Europe odigrali su još jedan odličan nogometni vikend. Kao i na početku svakog tjedna, SofaScore donosi popis desetorice koji su se najviše istaknuli. Ovog puta na popisu je samo jedan reprezentativac, a na vrhu je igrač koji igra za selekciju Igora Bišćana.

Sučić briljirao, slijedi ga Maloča

Luka Sučić četvrtu utakmicu zaredom postigao je pogodak za svoj RB Salzburg, koji je današnjim, uvjerljivim 5:0 slavljem nad bečkom Austrijom u sklopu 28. kola osigurao 13. nacionalnu titulu. Sjajna forma veznjaka privukla je interes brojnih velikana, a posljednjih dana u tom se kontekstu najglasnije spominje Liverpool.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUČIĆEV POGODAK

Bivši kapetan Hajduka Mario Maloča bio je igrač utakmice u kojoj je njegova Lechia iz Gdanjska svladala Wartu iz Poznana. Bio je najbolji na terenu po gotovo svim obrambenim parametrima - otklonjenim opasnostima, blokiranim šutevima i oduzetim loptama.

34-godišnji Antonio Mršić, bivši igrač Zadra i Splita, zabio je gol u pobjedi svojeg Ümraniyespora protiv Bolusporta u drugoj turskoj ligi, a odmah iza njega smjestio se bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj.

On je postigao pogodak kojim je Genoa na svom stadionu svladala Cagliari 1:0 u 34. kolu talijanske Serie A i tako uvećala svoje izglede za ostanak u prvoligaškom društvu. Badelj je pogodak postigao u 89. minuti, kad se pokraj nekadašnjeg suigrača iz reprezentacije Marka Roga uspio izboriti za loptu i pogoditi donji desni kut gostujućih vrata.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BADELJEV POGODAK

Brozoviću gol dovoljan tek za sedmo mjesto

Peto mjesto podijelili su Denis Kolinger (Vejle) i Tomislav Glumac (Ümraniyespor). Gol u velikom derbiju protiv Rome bio je dovoljan tek za sedmo mjesto hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića koji je potvrdio sjajnu formu.

Za gol mu je asistirao Perišić. Krilni napadač je na lijevoj strani podvalio loptu Brozoviću, koji je prodao lažnjak dvojici braniča Rome te zatim neobranjivo pogodio rašlje gola Ruija Patricija. Talijanski mediji puni su hvale za hrvatskog veznjaka te se natječu u pohvalama na njegov račun.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL

Danijel Miškić, jedan od rijetkih Hrvata koji su ostali u Rusiji, zabio je gol za Ural protiv Ufe. Na popisu se našao i Dario Čanađija koji je bio jedan od ključnih igrača u pobjedi Aalesundsa u gostima protiv Oddsa u norveškoj ligi. Konačno, dobru utakmicu za Lech Poznan je odigrao bivši hajdukovac Antonio Milić.

Pročitajte više