Najbolji igrač Rijeke u Dinamu? Evo što stoji iza priče o transferu

Foto: HNK Rijeka / Index

DINAMO nije zvao Hebera, jednog od najboljih igrača Rijeke i top 5 strijelca lige.

Vijest koja je uznemirila Rijeku objavili su mediji bliski Dinamu. Nakon slučaja Marija Gavranovića svi su osjetljivi na informacije o poslovima između Dinama i Rijeke. 

Rijeka je reagirala nakon pet minuta.

"Ide u Dinamo? Napišite da može, cijena je sedam milijuna eura. Za Dinamo i bilo koga drugog", kazali su nam ironično na Rujevici. 

No, zna li Heber nešto više? Čini se da ne. To je za Index konačno potvrdio i menadžer 27-godišnjeg Brazilca, Rodrigo de Silveira. Ne pregovara s Dinamom, nije bilo sastanaka ni poziva. Vijest za sada znaju samo - "izvori bliski Maksimiru". 

"Znam da Dinamo i Rijeka dobro surađuju i imaju dobre odnose, ali nitko nas nije kontaktirao oko mogućeg transfera", kaže De Silveira. 

Cijena mu u HNL-u skočila 17 puta 

Heber danas vrijedi oko 3,5 milijuna eura, a kada je stigao u Hrvatsku, u Slaven Belupo, vrijedio je 200 tisuća eura. Bio je u tom momentu najbolji strijelac armenske lige, a mladost je proveo po brazilskim klubovima. Sezonu u Koprivnici završio je s deset golova na kontu i prešao u Rijeku. U prvoj sezoni u bijelom dresu isporučio je 17 golova. 

"Svi znaju Heberove kvalitete. On je vrlo sretan u Rijeci, u klubu koji mu je ponudio napredak za stepenicu više u karijeri i sasvim je normalno da ga nakon prve sezone u bijelom dresu i 17 golova na kontu počnu pratiti razni klubovi", kaže njegov menadžer. 

"Svjesni smo činjenice da je Heber na radaru brojnih klubova, kako domaćih tako i nekih europskih. Dinamo je vrhunski klub bogate povijesti i posjeduje tradiciju igranja u Europi. Ako prate Hebera, to je zbog njegovih igara za Rijeku. Po mom mišljenju, Heber je spreman napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri. Ima 27 godina i potreban mu je dobar klub sa zdravim projektom. Kad Rijeka odluči da je vrijeme, nama neće nedostajati ponuda za njega."

Ako dođe službena ponuda iz Dinama, Heber neće imati ništa protiv?

"Dogovor je uvijek najbolje rješenje za sve tri strane. No, dok Rijeka ne donese odluku da je spremna pustiti svog najboljeg napadača, nećemo ništa forsirati. U suprotnom, spreman sam sjesti za stol i pregovarati. Ponovit ću, Heber ima 27 godina i ne želimo pogriješiti u daljnjem razvoju njegove karijere. Potrebna nam je ponuda koja će u potpunosti zadovoljiti igrača. Heber trenutno ne razmišlja o transferu u potpunosti, već je isključivo fokusiran na svoju igru u Rijeci. Njegov cilj je sada pomoći klubu da se vrati u vrh lige dobrim partijama i ostvari što više pobjeda do kraja sezone", zaključuje De Silveira. 

Heber nije jedini igrač u HNL-u kojeg brazilski agent zastupa. Ovoga ljeta u Osijek je doveo Gutierija"Gutija" Tomelina, koji se dosad pokazao kao dobro pojačanje za momčad Zorana Zekića. 

Pročitajte više