Esport

Najbolji igrači FIFA-e borit će se za više od 2,5 milijuna kuna

Foto: EA Sports

FIFA eWorld Cup najveće je natjecanje u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu. Od 2. do 4. kolovoza u O2 areni u Londonu 32 najbolja igrača na svijetu borit će se za titulu prvaka i 250 tisuća dolara koliko iznosi novčana nagrada za prvo mjesto. 

>Cristiano Ronaldo uzrok velikih problema za FIFA-u 19

>Je li videoigra tajna uspjeha engleske reprezentacije?

Nedugo nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, očekuje nas još jedno svojevrsno svjetsko prvenstvo, ono u FIFA-i 18. Najbolji igrači iz cijelog svijeta borili su se kako bi ušli među najbolja 32 koja će se natjecati na završnici FIFA eWorld Cupa. Ukupni nagradno fond iznosi nevjerojatnih 400 tisuća dolara, što u nekim drugim naslovima i nije toliko visoka svota, ali s obzirom da se ovdje radi o sportskoj simulaciji i pojedinačnoj igri nagradni fond je zaista impresivan. 

Više od 20 milijuna igrača pokušalo se kvalificirati na FIFA eWorld Cup, a njih 32 je u tome i uspjelo. Turnir se sastoji od dva dijela, jednog za 16 Xbox One igrača i drugog za jednak broj igrača na PlayStation 4 konzoli. Polufinala i finale će igrači morati igrati na obje konzole. Među njima nalazi se i aktualni prvak Spencer 'FaZe Gorilla' Ealing. Posebno je zanimljivo što će na natjecanju igrači iz nogometnih klubova biti podjednako zastupljeni kao i oni esport organizacija. Sve utakmice FIFA eWorld Cupa moći ćete pratiti na službenim EA Sports i FIFA kanalima. 

Ambasador FIFA eWorld Cupa je njemački reprezentativac s adresom u Londonu Mesut Özil koji igra za Arsenal. Mesut Özil ja izrazio zadovoljstvo i divljenje potezima i igrama koje su dosad pokazali najbolji igrači FIFA-e i uzbuđen je što će biti dio ove prekrasne priče. Iza Özila težak period nakon šokantnog ispadanja Njemačke sa Svjetskog prvenstva, a upravo je on bio jedan od osporavanih igrača. 

Nadamo se da se nogomet neće vratiti kući, kako priželjkuju Englezi jer bi to značilo da je hrvatska reprezentacija izgubila u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali rado ćemo im dati ovaj virtualni. Nadamo se da će se s njime morati zadovoljiti. 

 

Pročitajte više