Najbolji slalomaš svijeta umirovio se s 23 godine, a sad se vraća kao skijaš Brazila?

Foto: EPA

LUCAS BRAATHEN krajem listopada 2023. plačući je objavio da završava skijašku karijeru sa svega 23 godine. Sjajni Norvežanin, koji je prošle sezone bio osvajač Malog kristalnog globusa u slalomu u Svjetskom kupu, u tako ranu mirovinu otišao je zbog sukoba s Norveškim skijaškim savezom oko prava na imidž sportaša. Sukob se pojačao prošle jeseni kada je mladi prvak sudjelovao u reklamnoj kampanji za marku odjeće koja se natječe s onom koja sponzorira federaciju.

Međutim, norveški mediji VG i TV2 pišu da bi se sada mogao vratiti skijanju i to tako što bi nastupao za Brazil, južnoameričku državu koja nije ni blizu najboljim skijaškim nacijama. Naime, Braathen ima dvojno državljanstvo jer je njegova majka iz Brazila.

Braathen će u četvrtak održati konferenciju za medije

Prema norveškim medijima, Braathen bi s brazilskim savezom trebao postići dogovor oko reklamiranja spornog saveza. Više informacija moglo bi biti poznato u četvrtak, kada će Braathen u Salzburgu održati konferenciju za medije.

VG je kontaktirao Braathenova oca Bjorna, koji zasad ništa nije želio komentirati. Lucas Braathen je od 2020. do odlaska u mirovinu bio najbrži u ukupno pet utrka. Prošle sezone, kada je bio najbolji slalomaš svijeta, sedam puta je stao na postolje.

Pročitajte više