HAJDUK

Najgora sezona Hajduka u povijesti

Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK će sezonu okončati na petom mjestu HNL-a, kolo prije kraja to se potvrdilo porazom 2:3 od Rijeke na Poljudu.

Splićani trenutačno imaju 57 bodova i mogu prvenstvo završiti sa 60 bodova ako pobijede u posljednjem kolu protiv budućeg drugoligaša Intera, ali kako god ta utakmica završila, ovo je službeno najgora sezona Hajduka u povijesti.

Gzira i nikad ranije ispadanje u Kupu

Nikad ranije nisu ispali iz Europe - u subotu je bila tužna godišnjica ispadanja od malteške Gzire United zbog koje je poslom platio i dalje Hajdukovim navijačima omiljeni trener Siniša Oreščanin. Tada je Hajduk ispao u prvom pretkolu kvalifikacija za Europa ligu.

Naslijedio ga je Damir Burić pa se dogodilo da Hajduk nikad ranije nije ispao iz domaćeg Kupa. Podsjetimo, Bile je u osmini finala izbacila Gorica pobjedom 2:1.

Sezona je okončana petim mjestom, iza Dinama, Osijeka, Lokomotive i Rijeke, pod vodstvom Igora Tudora nakon što je na polusezoni smijenjeni povratnik Burić držao drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka što je predsjednik Marin Brbić podcrtao kao glavni cilj sezone.

Brbićevo neispunjeno obećanje

Zbog istog je Brbić, kojeg nije bilo u loži Poljuda na utakmici s Rijekom, ponudio ostavku jer obećanje nije ispunio, no Nadzorni odbor to je odbio.

Najgora sezona Hajduka u povijesti potvrđena je na dan kada je održana klupska Skupština. Na njoj se saznalo kako je Hajduk u tekućoj godini imao minus u prihodima u odnosu na rashode od 20-ak milijuna kuna, kao i to da je seniorska momčad skuplja 23 posto u odnosu na prethodnu sezonu.

Hajduk ima drugi najveći budžet u HNL-u

Troškovi prve momčadi splitskog kluba utrostručeni su u zadnjih pet sezona, a rezultati su iz godine u godinu sve slabiji. Na Skupštini se istaknulo kako će pandemija koronavirusa u HNL-u najviše pogoditi baš Hajduk jer Hajduk "jedini ima navijače".

Hajduk već osam godina ne može biti ni drugi u HNL-u, iako je ove sezone imao drugi najveći budžet u Hrvatskoj. Posljednji put drugi su bili 2012. godine, a prvaci 2005. godine. Posljednji trofej Hajduk je osvojio 2013., baš je Igor Tudor donio Splićanima Kup.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više