Najkompletniji odnosi sve: Kreće bitka Ivice i Svindala

Foto: AFP

VELESLALOM u Adelbodenu lijepe trenutke nije donio samo Ivici Kosteliću. 31-godišnji Cyprien Richard i tri godine mlađi Aksel Lund Svindal podijelili su prvu stepenicu postolja. Norvežanin je preuzeo i prvo mjesto u ukupnom poretku, ponajveći je konkurent Kosteliću u lovu na veliki globus.

Richard i Svindal okoristili su se velikom pogreškom Amerikanca Teda Ligetyja, pobjednika prva tri veleslaloma ove sezone u Svjetskom kupu, koji je bio vodeći i nakon prve vožnje u Adelbodenu. No, u drugoj je promašio jedna vrata, u povratku na stazu je, dakako, izgubio jako puno vremena, te je na kraju zauzeo tek 28. mjesto.

Cyprien Richard, koji je stigao do prve pobjede karijere u Svjetskom kupu, zaostajao je 1.46 za Ligetyjem u prvom vožnji. U drugoj je imao najbrže vrijeme, te se na kraju popeo na najvišu stubu pobjedničkog postolja.

"Znao sam da je sve moguće, jer se vidljivost na stazi jako mijenjala u drugoj vožnji. Nevjerojatan je osjećaj pobijediti u ovakvoj utrci", rekao je Richard.

Aksel Lund Svindal je, pak, ostvario svoju 14. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, no ona je vrijednija ako se zna da je zadnja dva dana uglavnom proveo u bolesničkoj postelji zbog groznice. U subotu ujutro ga je razveselilo toplo i sunčano vrijeme.

"Uvijek trebaš doći na start, osim ako si polu-mrtav. Nikada ne znaš što se može dogoditi. Temperatura je bila plus pet Celzijevih stupnjeva, pa sam se u prvoj vožnji osjećao iznenađujuće dobro", kaže Svindal.

Po završetku utrke, nakon druge vožnje, osjećaj je bio još i bolji.

"Bila je nevjerojatna utrka. Super je što sam uspio pobijediti."

I ne samo to, već je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 435 bodova. Potisnuo je na drugo mjesto Austrijanca Michaela Walchhofera, koji ima 409 bodova. Naš Ivica Kostelić, koji se s 19 mjesta iz prve vožnje probio na peto na kraju utrke, skočio je na treće mjesto sa samo pet bodova manje od Walchhofera.

Ivicu su na kraju samo četiri stotinke dijelile od postolja, odnosno od Francuza Thomasa Fanare, a 24 stotinke od dvojice pobjednika...

Pročitajte više