NBA

Najkontroverzniji otac u svijetu košarke sad ima sva tri sina u NBA ligi

Foto: EPA

CHARLOTTE Hornetsi su potvrdili da će za njih u sljedećoj NBA sezoni nastupati LiAngelo Ball, treći sin Lavara Balla, vjerojatno najkontroverznijeg oca u košarkaškom svijetu.

Bombastične izjave Lavara Balla lansirale su njegove sinove u zvijezde prije nego što su mu djeca zapravo pokazala koliko znaju i vrijede. Koju godinu kasnije najstariji sin Lonzo postao je prepoznatljivo ime u ligi, s prošlosezonskim prosjecima za New Orleans Pelicanse od 14.6 poena, 4.8 skokova i 5.7 asistencija po susretu, a najmlađi LaMelo je proglašen novakom godine nakon prosjeka od 15.7 koševa, 5.9 skokova i 6.1 asistenciju po ogledu za momčad Charlotte Hornetsa. Priliku da se dokaže u NBA ligi sad je dobio i, za mnoge najslabiji od trojice braće, LiAngelo.

Hornetsi, franšiza u vlasništvu Michaela Jordana, potvrdili su da će i LiAngelo Ball igrati za njih. LiAngelo je kratko igrao za sveučilište UCLA, ali je suspendiran nakon što je izazvao međunarodni incident, kad je završio u pritvoru u Kini zbog krađa u čak tri elitne šangajske trgovine. Uz novčanu kaznu prijetio mu je i zatvor u trajanju od tri do deset godina.

S LaMelom je nastupao 2018. za litavski Prienai, a sad će priliku za to imati i u Hornetsima. 

Pročitajte više