Sinoć je odrađen najluđi transfer sezone

Foto: EPA-EFE

ARNAUT DANJUMA novi je igrač Tottenhama. Ako se opet ne predomisli. Nizozemski reprezentativac tražio je transfer iz Villarreala, koji ga je posudio Valenciji, i Španjolci su ga odlučili vratiti s posudbe i onda ga pustiti u Everton, koji očajnički traži igrače s kojima bi se izvukao iz problema.

Slavni klub trenutačno je na predzadnjem mjestu Premier lige s dva boda manje od zone spasa, a u prvenstvu nije pobijedio od 22. listopada prošle godine. Nizozemac je stigao na posudbu s opcijom otkupa ugovora i Frank Lampard dobio je igrača kojeg je želio.

Odradio liječnički, slikao se u novom dresu...

Danjuma je jučer stigao u Liverpool, odradio liječnički pregled, fotografirao se u Evertonovom dresu, a klub je dogovorio presicu i predstavljanje za danas ujutro. Preostao je samo potpis ugovora, ali onda je krenuo cirkus.

U večernjim satima stigla je vijest da je Frank Lampard dobio otkaz, o čemu se pričalo već danima. Lampard je želio Danjumu, a nakon što je on otišao, Nizozemac je shvatio da mu se ipak ne igra u Evertonu. U Tottenhamu su čuli što se događa s igračem kojeg su i oni željeli i onda se dogodio senzacionalan obrat.

Budući da još nije formalno ništa potpisao, Danjuma je doslovno pobjegao iz Liverpoola, sjeo na avion za London i pojavio se u Tottenhamu. Fabrizio Romano javio je kasno sinoć da će Danjuma danas odraditi liječnički pregled i nakon toga će potpisati ugovor s Tottenhamom.

Vratio se u Premier ligu nakon godinu i pol

"Everton je bijesan i šokiran činjenicom da mu je Tottenham tako oteo igrača", objavio je Fabrizio Romano i dodao da Danjuma dolazi na posudbu bez ikakve obveze otkupa ugovora iako neki mediji tvrde da Spursi imaju opciju otkupa za 30 milijuna eura.

Danjuma se tako nakon tri godine vratio u Premier ligu nakon što je od 2019. do 2021. igrao za Bournemouth za koji je odigrao 52 utakmice i upisao 17 golova i osam asistencija. Za Villarreal je odigrao 51 utakmicu te zabio 22 gola uz osam asistencija dok je za Nizozemsku upisao šest nastupa i zabio dva gola.

 

Pročitajte više