Najmanja otpremnina u Abramovičevoj eri: Sarri u slučaju otkaza odlazi za sitniš

Foto: Getty Images

MAURIZIO SARRI posljednjih dana pod intenzivnim je pritiskom i prema najavama, uskoro bi mogao biti smijenjen. Kao Sarrijevi potencijalni nasljednici, sve se češće ističu Zinedine Zidane i Frank Lampard.

Chelseajevi posljednji prvenstveni porazi protiv Bournemoutha (0:4) i Manchester Cityja (0:6), kao i eliminacija u osmini finala FA kupa protiv Manchester Uniteda (0:2), teško su probavljivi. Prst krivnje uprt je prema Mauriziju Sarriju.

Engleski mediji tvrde da bi Maurizio Sarri pristao na raskid ugovora pod uvjetom da dobije oko 8 milijuna eura, odnosno odštetu u iznosu jednogodišnje plaće, koliko i dobiva prema ugovoru koji istječe 30. lipnja 2021. godine.

Pristane li Maurizio Sarri na opciju o kojoj bruje engleski mediji, Chelsea bi za Sarrijevu otpremninu izdvojio najmanje novca u aktualnoj eri klupskog predsjednika Romana Abramoviča.

Chelsea je za smjene svojih trenera tijekom posljednjih 15 i pol godina isplaćivao enormne odštete. I dalje je, u iznosu od oko 23 milijuna eura, rekordna otpremnina za Josea Mourinha u rujnu 2007. godine.

Poveće sume tijekom prethodnih godina isplaćene su Robertu Di Matteu (12 milijuna eura), Andreu Villas-Boasu (13,5 milijuna eura) i Luizu Felipeu Scolariju (14 milijuna eura).

Pročitajte više