LIGE PETICE

Najnesretniji igrač Premiershipa

Foto: EPA-EFE/Catherine Ivill

TIMO WERNER je sjajan napadač, ali otkako je ljetos za 53 milijuna eura iz Leipziga došao u Chelsea, nikako ga neće gol.

Iako se napadače u modernom nogometu ne smije vrednovati samo po broju postignutih golova nego i po tome koliko rade za ekipu, žrtvuju se i otvaraju prostor ostalima, a Werner je po svim tim kriterijima odličan, činjenica je da zabija jako malo.

U 50 nastupa za Chelsea zabio je tek 12 golova. Mora se istaknuti da je većina njih bila odlučujuća te posebno da je i od Wernerovih 14 asistencija veliki dio njih bio za važne golove.

Međutim, postigao je premalo golova i toga je itekako svjestan. Nakon pretposljednjeg, 37. kola Premiershipa, ostao je na tek šest prvenstvenih zgoditaka, koliko je imao i prije pretposljednje utakmice.

Nije povećao siromašnu brojku golova iako je u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, derbiju za Ligu prvaka koji je njegov klub dobio 2:1 protiv Leicestera, zabio dva gola.

Naime, nesretnom Werneru oba gola su poništena. Kod prvog gola u 22. minuti bio je u zaleđu, a 13 minuta kasnije igrao je rukom.

Osim po nepriznatim golovima Werner je na ovoj utakmici ostao upamćen i po ofsajdima. Nakon meča s Leicesterom ima ih čak 41 ove sezone te je po tome neslavni rekorder Premiershipa.

Premda je Chelsea izborio jako važnu pobjedu, Werner je nakon utakmice bio utučen. Izjavio je: "Ova utakmica je sažetak moje cijele sezone, najnesretnije koju sam imao."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO SU WERNERU PONIŠTENA OBA GOLA PROTIV LEICESTERA

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više