KORONAVIRUS I SPORT

Čelnik New York Knicksa zaražen koronavirusom, navijači oduševljeni

Foto: Getty Images

AMERIČKI milijarder James Dolan, najpoznatiji kao izvršni predsjednik tvrtke Madison Square Garden Co., u čijem su vlasništvu New York Knicksi, pozitivan je na koronavirus.

"U samoizolaciji je i ima minimalne simptome te nastavlja nadgledati sve poslovne operacije", objavili su Knicksi u subotu.

Dolan je čelnik slavnog njujorškog košarkaškog kluba, kao i Rangersa iz NHL-a te Libertyja iz WNBA lige, no zbog goleme baze navijača Knicksa i njihove medijske eksponiranosti prva asocijacija na njegovo ime su Knicksi.

A oni su u posljednjih 20 godina jedna od najneuspješnijih NBA momčadi, za što brojni navijači okrivljavaju upravo njega, a brojne zvijezde izbjegavaju dolazak u Knickse, koji su do njegovog preuzimanja kluba bili jedna od najatraktivnijih destinacija u NBA ligi.

Poznat je i po sukobima s omiljenim ikonama kluba, poput Charlesa Oakleyja, kojeg je svojedobno izbacio iz dvorane, a ovaj je završio i u pritvoru jer se opirao zaštitarima.

Nedavno se sukobio s najpoznatijim navijačem Knicksa, slavnim redateljem Spikeom Leejem, oduzevši mu bez povoda dugogodišnji privilegij da u dvoranu ulazi na službeni ulaz za igrače, a internetom je i kružila snimka rasprave s navijačem koji mu je samo povikao da proda klub, (povik "Sell the team" postao je mantra navijača Knicksa), nakon koje je mladiću doživotno zabranio ulazak u dvoranu.

Svojedobno je i otpustio zaposlenicu koja se javno požalila da ju je ondašnji generalni menadžer Isiah Thomas seksualno uznemiravao.

Zbog svega toga Dolan je vjerojatno najomraženiji čovjek u NBA ligi pa je vijest izazvala ipak degutantno oduševljenje javnosti na društvenim mrežama. Jedan od najpopularnijih komentara je da je njegov pozitivan test jedina pozitivna stvar koja se Knicksima dogodila od 1973. (kad su posljednji put bili prvaci).

Drugi pak kažu kako koronavirus nije šala, da se Dolan treba fokusirati na oporavak i da će to najbolje moći učiniti ako proda klub.

Ipak, da nije baš takvo smeće kakvim ga navijači doživljavaju pokazuje činjenica da će njegova tvrtka plaćati zaposlenike u svim svojim dvoranama barem do 3. svibnja, unatoč prekidu natjecanja, za što je Dolan osnovan fond u kojem je 2,3 milijuna doilara,

Pročitajte više