NAJPLAĆENIJI U POVIJESTI Evo koliko će Rooney zarađivati u minuti ako ode u Kinu

Foto: Getty Images / Guliver Image

PAUL STRETFORD, menadžer Waynea Rooneya, nalazi se trenutačno u Kini gdje pregovara oko dolaska napadača Manchester Uniteda, tvrde engleski mediji. Još uvijek se točno ne zna koji klubovi žele 31-godišnjeg nogometaša, a sumnja se na Jiangsu Suning i Tianjin Quanjian.

Kineski klubovi nude Rooneyu nevjerojatan ugovor, kojim bi postao najplaćeniji igrač u povijesti nogometa ispred trenutačnog rekordera Carlosa Teveza, koji po sezoni prima 40 milijuna eura u Shanghai Shenhuaju.

A, Rooney bi godišnje zaradio više od 60 milijuna eura, dok bi njega mjesečna plaća iznosila 1.8 milijuna eura! Također, nevjerojatan je podatak da bi najbolji strijelac u povijesti Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, ako odluči otići u Kinu, po minuti imao 41.66 eura, po satu 2.500, a po danu 60.000 eura. 

Izvori bliski klubu s Old Trafforda tvrde kako će Rooney, ako do 28. veljače ne ode u Kinu, to učiniti tijekom ljeta, iako ima ugovor s Crvenim vragovima do 2019. godine. Napadač je od 2004. godine za United zabio 250 golova u 547 utakmica, a za Englesku je postigao 53 pogotka u 119 susreta.  
 

Pročitajte više