NBA LIGA

Najskuplja svijeća na svijetu: Zbog neuspjele šale NBA prvak ostao bez 10.000 $

Foto: Getty Images / Guliver Image

UTAKMICU u Memphisu NBA prvaci Golden State Warriorsi u noći na četvrtak igrali su bez mladog Jordana Bella. Nije to bio neki hendikep za Ratnike koji su i bez njega lagano pobijedili, no tek s danom zakašnjenja otkriven je razlog njegova neigranja koji je u službenom zapisniku objašnjen samo suspenzijom.

Kakva suspenzija? Zbog čega?

Ispostavilo se da je Bell pokušao prodati foru pomoćnom treneru, kojem ona nikako nije sjela. Prema prvim informacijama, on je u hotelu u kojem je momčad odsjela nešto naručio i stavio na račun Mikea Browna.

No nije se radilo o skupom alkoholu ili obilatom obroku, pa ni pornografiji, kako se nagađalo na društvenim mrežama, nego o svijeći vrijednoj svega 15 dolara.

Jedan je korisnik Twittera objasnio što se dogodilo, što samo po sebi ne bi bilo vjerodostojno da izvori bliski klubu nisu američkim medijima potvrdili da je u tom objašnjenju sve više-manje točno.

Bell je prošle sezone bio rookie i kao takav morao je trpjeti nepodopštine starijih suigrača. A oni su tijekom cijele sezone u hotelima diljem SAD-a naručivali sitnice i stavljali ih na račun njegove sobe. On im je ove sezone malo-pomalo vraćao na isti način, ali Mike Brown se poprilično razljutio kad je stigao njegov "red".

Nije ga smirilo ni to što je jedan od starijih igrača ponudio da će platiti svijeću, bila je to stvar principa i Bell je zato morao prosjediti jednu utakmicu. Ni inače ne igra puno, postiže samo tri koša i 2,7 skokova po utakmici, ali za utakmice pod suspenzijom igračima se skida s plaće pa ispada da je svijeća vrijedna 15 dolara sirotog Bella koštala skoro 10.000.

Pročitajte više