LIGE PETICE

Najskuplje pojačanje u povijesti Bayerna: "Kovačev ostanak ne ovisi o meni"

Foto: Twitter

BAYERN je danas na konferenciji za medije predstavio Lucasa Hernandeza koji je za 80 milijuna eura stigao iz Atletico Madrida. Transfer francuskog stopera najskuplji je ulazni transfer u povijest Bayerna, a uz njega se na pressici javnosti obratio i predsjednik Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge. 

Odmah na početku Rummenigge je objasnio zašto je Bayern doveo Hernandeza za rekordan iznos istaknuvši kako je njegov najveća prednost to što može igrat na nekoliko pozicija u obrani. 

"Na kraju prijelaznog roka imat ćemo momčad koja će moći tražiti titulu na sva tri fronta", siguran je predsjednik Bayerna. 

Mogući su odlasci

Predsjednik Bayerna istaknuo je kako ne zna hoće li Jerome Boateng ostati u klubu, a pažnju okupljenih novinara privukla je i činjenica da je Hernandez dobio broj 21 koji je svojevremeno nosio Phillip Lahma, Bayernov legendarni kapetan. 

"Svjestan sam da se radi o povijesno važnom broju i dat ću sve od sebe da ga opravdam", poručio je Francuz. 

Rummenigge je najavio i nova velika pojačanja. 

"Dosad smo uložili 118 milijuna eura i još nismo gotovi, dovest ćemo još jedno veliko ime. Dobro je što malo pričamo o transferima pa ne možemo postati žrtve prevelikih očekivanja", rekao je Rummenige. 

Žele dovesti Sanea

Hernandez je upitao i o budućnosti Nike Kovača u Bayernu. 

"To hoće li Kovač ostati trener ne ovisi o meni nego o ljudima koji ovdje donose odluke", rekao je Francuz pa objasnio kako nimalo nije dvojio kad ga je Bayern pozvao. 

Nije mogao Rummenigge proći ni bez pitanja o Leroyu Saneu, a s odgovorom na ovo pitanje zaključio je konferenciju za medije. 

Sane se ovog tjedna vraća s godišnjeg i onda ćemo razgovarati, nije htio prije tako da moramo pričekati i vidjeti možemo li se dogovoriti. Tražimo zamjena za Arjena i Francka i spremni smo pregovarati", rekao je na kraju Rummenigge. 

Pročitajte više