Najskuplji hajdukovac u povijesti briljira. "Tek mu je 17, a igra kao da mu je 30"

Foto: Profimedia

LUKA VUŠKOVIĆ (17) je prije pola godine potpisom za Tottenham postao najskuplji izlazni transfer u povijesti Hajduka. Splićani će za njega dobiti odštetu od 11 milijuna eura. No transfer će biti realiziran tek na ljeto ove godine, a do tada je Vušković igrač Hajduka.

U tom svojstvu je prije dva mjeseca prešao na posudbu u Radomiak Radom, klub koji je na 10. mjestu u prvenstvu Poljske. Tamo ga je Tottenham poslao kako bi igrao u seniorskoj konkurenciji. Vušković, naime, neće imati pravo igranja za Tottenham dok ne postane punoljetan, odnosno sve do veljače 2025. Do tada će biti na posudbama, prvo do kraja ove sezone u Poljskoj, a iduće ga se očekuje u nekoj jačoj ligi.

Vušković i protiv prvaka potvrdio da sjajno igra u Poljskoj

Grafika: Sofascore

Vušković sjajno igra u Radomu. Premda je stoper, u osam utakmica za taj klub već je postigao dva i namjestio jedan gol. Zadnju odličnu partiju pružio je protiv aktualnog prvaka Rakowa u neočekivanoj pobjedi Radoma 2:1. Čak je 12 puta otklonio opasnost, izgubio samo jedan od šest duela te napravio samo jedan prekršaj. Odličan je bio i u kreativnom dijelu. Od 21 dodavanja imao je 18 točnih. Uspješno je isporučio tri od četiri duge lopte. Zbog svega navedenog je od Sofascorea zaslužio ocjenu 7.2.

Lovac na wonderkide: Još jedna iznimno impresivna partija ogromnog talenta

Vuškoviću se divi i Jacek Kulig, lovac na supertalente kojeg na Twitteru prati preko 280 tisuća ljudi: "Još jedna iznimno impresivna partija Luke Vuškovića u poljskoj ligi, i to protiv prvaka. Rođen je 2007., a izgleda kao 30-godišnjak s 300 utakmica. Ogroman talent."

Ušao u povijest Hajduka i SHNL-a pa nestao

Nakon što je u rujnu prošle godine potpisao za Tottenham, Vušković - koji je prošle sezone postao najmlađi igrač (16 godina i dva dana) i strijelac (16 godina i pet dana) seniora Hajduka i SHNL-a u povijesti - više nije nastupao za prvu momčad. S njom je trenirao, ali igrao je samo za juniore Hajduka. Vušković nije ni išao na zimske pripreme u Istru jer je čekao dogovor Tottenhama i kluba u koji će na posudbu. 

Fenomen došao u osrednji poljski klub

Prije nego što mu na ljeto počne vrijediti ugovor s Tottenhamom do 2030., odnosno njegove 23. godine, Vušković će igrati za Radom, klub koji u Ekstraklasi, u konkurenciji 18 klubova, drži 10. mjesto. Od pozicije koja vodi u Europu udaljen je 10, a od zone ispadanja 11 bodova.

Pročitajte više