LIGE PETICE

Najskuplji igrač u povijesti Barcelone: Neću se zagrijavati, sad će poluvrijeme

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

PHILIPPE COUTINHO je 2018. Barcelonu koštao 121 milijun eura fiksne odštete Liverpoolu dok se s bonusima iznos penje do 160 milijuna eura. Tako je postao najskuplji igrač u povijesti Barcelone. Ubrzo se posao pokazao katastrofom za Brazilca i posebno za Katalonce.

Coutinho se nije uspio nametnuti pa je poslan na posudbu u Bayern uz opciju otkupa. Međutim, igrama nije uspio uvjeriti Bayern da je vrijedan toga pa se vratio u Barcelonu. Ni iz drugog pokušaja ne uspijeva u svom klubu, gdje je rezerva. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Na utakmici 13. kola kod Celte (3:3) pred kraj poluvremena ozlijedio se Ansu Fati pa je privremeni trener Sergi naložio Coutinhu da s klupe ode na zagrijavanje, kako bi zamijenio Fatija. Coutinho mu je na to nešto odbrusio, što je razbjesnilo Sergija, ali i ostale igrače Barcelone, koji su nakon utakmice zbog toga napali Brazilca.

Nekoliko dana kasnije u emisiji Onze na kanalu Esports3 otkriveno je da je na trenerovu zapovijed da se kratko pripremi za ulazak u igru odgovorio: "Ne trebam se zagrijavati, ionako će sada poluvrijeme."

Coutinho nakon toga nije ušao u igru, a Fatija je zamijenio Alejandro Balde. 

Pročitajte više