Adebayo Akinfenwa

Najsnažniji nogometaš rekao da ga samo Klopp može nazvati. I Klopp mu se odmah javio

Screenshot (Youtube)

WYCOMBE je prvi put u 133-godišnjoj povijesti stigao do Championshipa nakon pobjede u finalu doigravanja treće lige protiv Oxford Uniteda (2:1).

Najomiljeniji igrač Wycombea je Adebayo Akinfenwa, najsnažniji nogometaš svijeta. Akinfenwa, koji je sebi dodijelio nadimak Zvijer, ima 102 kilograma i bez većih problema u teretani podiže i do 200 kilograma. Većinu karijere nastupao je u trećoj engleskoj ligi, a sada će u 39. godini prvi put imati priliku zaigrati u drugom razredu engleskog nogometa ako produži ugovor koji mu je upravo istekao.

Embed from Getty Images

Prije četiri godine je bio bez kluba i molio trenere da ga pozovu, sad ga je pozvao Klopp

U sličnoj situaciji našao se 2016. godine kada je s Wimbledonom izborio treću ligu pa u intervjuu nakon utakmice pozvao trenere klubova da ga kontaktiraju putem WhatsAppa.

"Gledaj, gledaj... Pusti me da se smirim. Moram prvo zahvaliti Bogu jer je danas učinio nemoguće mogućim. Prije četiri godine sam bio ovdje i nisam imao klub. Tada je netko vjerovao u mene, imao sam sreću da to budu trener i suigrači koji vjeruju u mene. Nadam se da će ljudi iz moje priče naučiti da je jedino bitno mišljenje ono koje imate o sebi. Danas smo ovdje i mogu reći: WYCOMBE JE U CHAMPIONSHIPU", urlao je strijelac 10 ovosezonskih golova i veliki navijač Liverpoola, novog engleskog prvaka.

"Dozvolite mi još nešto da kažem. U ovom trenutku jedina osoba koja me može pozvati na WhatsApp je Jurgen Klopp tako da zajedno slavimo."

Nekoliko trenutaka kasnije Klopp mu se javio.

"Pozdrav, veliki čovječe, i čestitam ti. Gledao sam utakmicu, nisam vidio intervju, ali mi je Jordan Henderson rekao da me želiš čuti. Evo nas... Čestitke. Uvijek sam bio siguran da si igrač za najmanje Championship razinu, a sad si konačno tamo. Velika, velika pobjeda. Nadam se da ćete prigodno proslaviti uspjeh u ovim čudnim vremenima."

Pročitajte više