HNL

Najstariji brat Mamić: Postali smo kao Hajduk, još će nam ulica voditi Dinamo

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

ODRŽANA je redovna godišnja Skupština GNK-a Dinamo na kojoj je ovoga puta bilo dosta burno.

Uz izvješće za 2019. godinu žestoko se raspravljalo o rješenju Gradskog ureda za opću upravu. Naime, na Skupštini kluba 2. prosinca prošle godine donio se Prijedlog o izmjenama i dopunama Statuta. 

Prijedlog je Ured odbio zbog pravnih nedostataka, a najviše je zapelo zbog prijedloga da se u slučaju potrebe sve nadležnosti i odgovornosti Skupštine kluba prebace na predsjednika kluba, a tu funkciju vrši Mirko Barišić. Sada se sve mora uskladiti sa Zakonom i predati Gradskom uredu u roku od 90 dana.

Zbog toga su riječi najviše izmjenjivali skupštinari Željko Marković i Miroslav Rožić, a dodatno su se tenzije digle tijekom tema financija i stadiona. Tada je Stojan Mamić povikao:

"Postali smo kao Hajduk, još će nam ulica voditi klub."

Stojan je brat Zdravka i Zorana, nepravomoćno osuđenih na višegodišnju kaznu zatvora zbog milijunske pljačke Dinama. Zdravko Mamić je dobio šest i pol godina zatvora i prema hrvatskom zakonu je trebao u pritvor prije izricanja pravomoćne presude, no stariji Mamić je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo također posjeduje. Zoran Mamić je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci pa pravomoćnu presudu smije čekati na slobodi, a u međuvremenu se vratio u Dinamo na mjesto sportskog direktora.

Skupština Dinama u međuvremenu stoji iza njih i tvrdi da klub nije oštećen, unatoč presudama osječkog suda za izvlačenje 122 milijuna kuna iz kluba te niza optužnica koje ukupno dosežu cifru od skoro 300 milijuna kuna. Mamić iz BiH ustraje na priči da je Dinamo dužan njemu, odnosno da još ima svog novca koji je posuđivao klubu. 
 

Pročitajte više