Najveća drama prijelaznog roka. Bayern na aerodromu pokušao oteti novog Van Dijka

Foto: Profimedia

RADU DRAGUSIN, mladi (21), sjajni i gorostasni (1.91 m) stoper Genoe i reprezentacije Rumunjske, najdramatičnija je priča zimskog prijelaznog roka do sada. Rumunj je u Italiji još od prije šest godina, kada ga je doveo Juventus. No za velikana je odigrao samo četiri utakmice prije nego što ga je ljetos za 5 milijuna eura prodao Genoi.

Za par mjeseci postao novi Van Dijk

Dragusin je tamo postao poznat pod nadimkom Novi Van Dijk jer je do statusa najboljeg duel igrača Serie A došao sa samo jednim žutim kartonom ove sezone. Igra tako da je prije par dana Tottenham za njega poslao ponudu od 25 milijuna eura odštete fiksno te još 5 milijuna preko lako dostižnih bonusa. Genoa je pristala, ali pod uvjetom da joj Spursi još na posudbu pošalju desnog bočnog Djeda Spencea (23) te da mu oni do kraja sezone pokrivaju plaću. Kada joj je Tottenham ispunio ovu želju, Genoa je dopustila Dragusinu odlazak u London. 

Sve je dogovoreno s Tottenhamom i Dragusin se vozio prema aerodromu. Tada je stigla ponuda Bayerna

On je jučer krenuo prema đenovskom aerodromu kako bi odletio u Englesku na liječnički pregled i potpis ugovora, ali tada kreće drama, koju su detaljno opisali pouzdani Fabrizio Romano i Emanuel Rosu. Doslovno dok se vozio prema zračnoj luci u talijanskom gradu, Radusin je dobio poziv iz Genoe da pričeka jer je iznenada, bez ikakve najave, za njega došla službena ponuda Bayerna, koji jamči veću odštetu klubu, ali i plaću igraču od onih koje je ponudio Tottenham. 

Šokirani Rumunj tražio je da ga preko noći puste na miru

Dragusin se vratio u stan rastrgan između riječi koju je dao Tottenhamu i šokantne ponude bavarskog giganta. Tada je oko njega krenulo telefonsko oblijetanje engleskog i njemačkog kluba. Tottenham mu je jamčio da odmah postaje ključni igrač, dok mu Bayern to nije mogao garantirati, ali zato je ono što ne može Tottenham - da će postati sjajno plaćeni igrač jednog od najvećih klubova koji svake godine igra Ligu prvaka.

Agent samo ponavlja: Još ne mogu vjerovati da smo odbili Bayern...

Dragusin je zatražio od oba kluba da ga puste na miru preko noći te im obećao javiti koga je odabrao čim se jutros probudi. Tako je i bilo, a sretni dobitnik je Tottenham. Dragusin je objasnio da mu je prevagnulo to što mu je nakon Juventusa dosta toga da je rezerva i onaj kojeg se šalje na posudbe. Njegov agent pak ne može doći k sebi: "Još dugo neću moći pojmiti da smo odbili Bayern... Ali Radu je dao riječ Tottenhamu i odlučio je to poštovati. Ipak, on i ja smo još uvijek van sebe od šokova koje smo preživjeli od sinoć."

Juventus uvijek sjajno prođe, pa tako i ovim dealom

Juventus je također sjajno prošao ovim transferom. U ugovoru s Genoom je klauzula po kojoj dobiva 20 posto od prodaje Dragusina u treći klub, tako da mu sada slijedi 6 milijuna eura provizije i to niti pola godine nakon što je Rumunja prodao Genoi za 5 milijuna eura. Neočekivani i bogati postotak od ove prodaje uložit će u kupnju stopera Tiaga Djala (23) iz Lillea. 

Pročitajte više