Najveća ponuda u povijesti nogometa: Propao transfer od 190 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image, Hina

MANCHESTER UNITED je prošlog ljeta ponudio najveću odštetu u povijesti nogometa, 190 milijuna eura za napadača Barcelone, no Katalonci su tu ponudu odbili.

Otac brazilskog napadača Neymara potvrdio je da je ponuda Uniteda iznosila 190 milijuna eura i stigla je na adresu Barcelone prošlog ljeta kada Katalonci, zbog FIFA-ine kazne, nisu mogli kupovati igrače i pokušali su zadržati šampionsku momčad na okupu. United je ponudio rekordnu cifru kako bi aktivirao enormnu klauzulu u ugovoru, no Neymara nisu uvjerili da mu je bolje u Engleskoj dok se Barca nije bila spremna odreći svoje zvijezde.

Neymar Santos Stariji ispričao je to na sudu, na kojem se vodi postupak protiv njegovog sina zbog poreznih malverzacija, a ponovio je priču i pred novinarima.

"U Barcelonu je stigla ponuda velikog kluba za mog sina u visini 190 milijuna eura", rekao je Neymar Senior u razgovoru za Cadeni Copu. Neymarov otac je naglasio da je njegov sin sretan u Barceloni i da trenutno pregovaraju oko novog ugovora. Barcelona za sada nije komentirala ovu vijest, ali katalonski izvori tvrde da ubrzano rade na dogovoru s Neymarom.

United pokazao da ga može platiti, ali City ima Guardiolu

Louis Van Gaal želio ga je dovesti na Old Trafford prošlog ljeta, a otkako je preuzeo klub potrošio je preko 210 milijuna eura što pokazuje da su "Crveni vragovi" bili spremni potrošiti koliko treba, no Nizozemac nije uspio uvjeriti Neymara u dolazak. Ako se ostvare najave i klupu Uniteda preuzme Jose Mourinho, možda bi Portugalac imao više sreće u pregovorima. Ali, Manchester United nije jedini koji je spreman platiti bogatstvo za Neymara.

Ne treba zaboraviti ni da Pep Guardiola preuzima drugog bogataša iz Manchestera, Neymar je već rekao da bi s njim volio raditi u budućnosti, a City je klub koji ga može platiti.

Španjolski mediji tvrde da je i Real Madrid spreman potući se s Manchester Unitedom za Neymara, kao i PSG, koji su jedni od rijetkih s dovoljno novca za takav transfer. Neymar je odbacio mogućnost prelaska u Madrid.


Real se osvećuje Neymaru

Jedan od najčitanijih španjolskih sportskih listova "Sport" piše kako je predsjednik Reala Florentino Perez, željan osvete jer je Neymar odbio preazak u Real, odlučio na prljav način obračunati se s rivalima. List piše kako je Realova uprava odavala informacije novinarima vezano uz istragu oko Neymarovog poreza i udjela u vlasničkim pravima na Brazilca.

"Barcelona bi bila luda da ne produlji ugovor s Neymarom"

Obzirom na odštetnu klauzulu u ugovoru, Neymarov odlazak iz Barcelone nije nemoguća misija, ako ikad poželi napustiti Camp Nou. Problemi sa zakonom je jedino što mu trenutno zadaje brige, jer na terenu briljira i uz Messija i Suareza ima sigurno mjesto u najjačem napadu svijeta. S druge strane, ako Neymar ne potpiše produljenje ugovora, koji mu sada traje do 2018., Barca sigurno neće čekati da mu padne cijena i mogao bi uskoro postati najskuplji igrač u nogometnom izlogu, a novcem bi prvaci Europe mogli krenuti u rekonstrukciju zbog očekivane smjene generacija.

Igrači Barcelone dali su podršku svom suigraču i neće im se svidjeti ako ga se uprava odrekne.

"Barcelona bi bila luda da ne produlji ugovor s Neymarom", poručio je Neymarov sunarodnjak Dani Alves.

Problem i s Messijem

Osim Neymara, problem Barceloni mogao bi biti i ugovor Lionela Messija, koji će prema nekim izvorima sljedeće sezone zaraditi 40 milijuna eura. Messi ima i ponudu Cityja, koji mu također nudi 40 milijuna eura godišnje, a situaciju prati i Perez koji ga je već tri puta pokušao oteti.

 

Pročitajte više