RUKOMET

Najveći pehist hrvatskog sporta i dalje ima problema sa stravičnom ozljedom

Foto: SEHA

HRVATSKA muška seniorska reprezentacija odrađuje posljednje pripreme prilikom odlaska u Švicarsku, gdje će odigrati prvu od dvije preostale utakmice kvalifikacija za Euro 2020., a s popisa reprezentativaca uoči puta otpali su zbog ozljeda Domagoj Pavlović, Marino Marić i Igor Karačić pa neće kandidirati za nadolazeće kvalifikacijske susrete. 

S prvobitnog popisa 23 igrača, reprezentativnih obaveza za nadolazeće susrete oslobođeni su Moreno Car, Ante Gadža, Ante Kuduz i Valentino Ravnić. Oni će nastaviti trenirati u svojim klubovima, a ako se ukaže potreba nakon utakmice sa Švicarskom, bit će pozvani za susret s Belgijom. Luka Cindrić oslobođen je reprezentativnih obaveza zbog smrtnog slučaja u obitelji, a Marin Šego zbog lakše operacije oka. 

Susret protiv Švicarske igra se u srijedu, 12. lipnja, u Zugu s početkom u 18:15 sati. Posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču u nedjelju, 16. lipnja, u 18 sati.

Najveći pehist hrvatskog sporta još nije spreman

>Užas: Nakon sudara s Duvnjakom teško ozlijeđen Pavlović

Červar opet ne može računati na Domagoja Pavlovića. Srednji vanjski hrvatske reprezentacije nedavno se vratio nakon stravičnog loma noge, a u kratkom vremenu morao je pauzirati zbog loma prsta i ozljede ramena, i to baš prije svih velikih natjecanja. Rame je ozlijedio prije Olimpijskih igara 2016., prst je slomio uoči Eura 2018. u Hrvatskoj, a nogu prije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Iako je u medijima izašla vijest da je se Pavlović ponovno ozlijedio, kako doznajemo od izvora bliskog igraču, hrvatskog reprezentativca i dalje muči noga koju je slomio pa zbog toga nije stigao na okupljanje. Kako se tek nedavno vratio, treba proći neko vrijeme da se noga privikne, a Pavlović dođe u željenu formu.

Pavlović je veliki potencijal i strašan talent, no nikako ne može doći do prilike da zablista na velikoj sceni.

"Krenuo je između dva-tri igrača, noga mu je ostala ispod. Dogodila se poluga i samo je vrisnuo. Vidjeli smo da nije baš najbolje, došlo je medicinsko osoblje, ali pošto nije mogao trpjeti bolove, morali su ga uspavati na terenu. To je zaista bila dramatična situacija pred punom dvoranom, baš ružna slika, horor scena", opisao je lom noge Pavlovićev suigrač u klubu i reprezentaciji Marino Marić za Tportal u 11. mjesecu prošle godine.

Pročitajte više